Aušra Valaitienė
2019 sausio 7 d.

Į Sasnavos miestelio biblioteką, gražų žiemišką sausio 4-sios vidudienį, palydėti Kalėdų ir pabūti  Nykštuko Meškio draugijoje susirinko Sasnavos pagrindinės mokyklos pirmokai su mokytoja Rūta Venckevičiene.

Sakysite, jau sausio mėnuo – kokios dar gali būti Kalėdų palydos?! Ogi tai – „Knygų Kalėdų“  akcija, trunkanti iki sausio 6 dienos. Prasidėjusi prieš aštuonerius metus, akcija globojama mūsų prezidentės Dalios Grybauskaitės. Tai puiki galimybė susitikti, bendrauti, kurti, dovanoti ir dalintis knygomis kartu. Pirmokėlių bibliotekoje laukė kūrybinė užduotis: pasakų knygelei sukurti viršelį iš spalvotų lipdukų ir sugalvoti pavadinimą.

Po kūrybinio darbo atsikvėpti ir pasiklausyti pasakos pakvietė „Nykštukas Meškis“. Tai interaktyvus meškinas, sekantis gražias, įvairias pasakas. Jį  bibliotekai padovanojo  skaitytoja Rasa su dukra Rugile. Nuoširdus ačiū!  Paspaudę Meškio letenėlę ir išgirdę pasaką apie „Tris paršiukus“, vaikai sukluso. Kadangi pasaka sekama ne taip jau garsiai, tai geras būdas mokytis susikaupti, klausytis kitų, netrukdyti esančiam šalia. Taip pat puiki priemonė lavinti kalbos įgūdžius, atrasti naujų žodžių, susipažinti su aplinkiniu pasauliu, suprasti svarbiausias vertybes. Juk pasakos – liaudies išmintis ir elgesio taisyklės, pateikiamos žaidimo forma. Vėliau dar teko pamankštinti galveles spėliojant Kosto Kubilinsko eiliuotas mįsles. 

Kaip ir visos, taip ir Knygų Kalėdos stebuklingos. Tad visi dalyviai nešini prizais, siurprizais, dovanėlėmis ir balionais, džiugia nuotaika, gražiais palinkėjimais, darniu bendrystės jausmu, iškeliavo namo. Nuoširdus ačiū visiems dalyvavusiems šioje gražioje akcijoje, už bendrystę, turiningai ir žaismingai praleistą laiką bibliotekoje.

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email