Aušra Rutkauskienė
Vyriausioji bibliotekininkė
2019 spalio 11 d.

Marija Mendelė-Leliugienė, savo profesinę veiklą pradėjusi kaip tiksliųjų mokslų atstovė, šiandien yra asmenybės ugdymo instituto „Rafaelis“ įkūrėja, dailės terapeutė, socialinės politikos ekspertė, dailės terapijos taikymo asmenybės ugdyme Lietuvoje pradininkė, sukūrusi unikalią neuroedukacinių metodų sistemą, kuria jau susidomėjo norvegai. Kelias iki šios pilnatvės buvo labai duobėtas: profesijos keitimas, nepagydomas vėžys, nepakeliami skausmai ir stebuklingas pasveikimas, dar vienas vėžio atkrytis, kurį ir vėl pavyko  įveikti.

 Jos pastangos sukurti paprastus metodus, kurie leistų žmonėms jaustis laisvesniems, laimingesniems ir sveikesniems, sudomino ne vieną. Neuroedukacinio metodo tikslas – padėti žmogui, kad jis išdrįstų pamatyti realybę tokią, kokia ji yra, o tai reiškia – išgydyti emocinę atmintį. Tai duoda neįtikėtinų rezultatų: ne tik gerėja psichinė savijauta, bet ir dingsta fiziniai negalavimai – vaikų šlapinimasis į lovą, egzemos, netgi stuburo išvaržos. Marija Mendelė-Leliugienė teigia, jog: „Kai žmogui parodai kitokį gyvenimą, nesvarbu, kiek kartų gyvenime jis pasiklys, visada turės galimybę prisiminti, kad galima gyventi kitaip“.

Į susitikimą su šia unikalia asmenybe kviečiame spalio 29 d. 17 val. Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Konferencijų salėje.

Straipsnis parengtas remiantis naujienų portalo www.15min.lt informacija.

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email