Loreta Skinkienė
Bibliografė
2020 sausio 16 d.

Portalo NORIU ŽINOTI komanda pristato papildytos realybės atvirukų seriją „Linkėjimai iš Marijampolės“. Norėdami netradiciškai pristatyti mūsų miesto kultūros paveldą pasitelkėme mobiliųjų technologijų galimybes. Šiai idėjai įgyvendinti buvo pasirinkti keturi pastatai, kurie atkurti portale NORIU ŽINOTI, pasitelkus 3D maketavimo galimybes.

Atvirlaiškį maketavo ir jo dizainą kūrė Augustina Miknevičiūtė, meistriškai panaudojusi portale publikuojamus Balio Buračo, Judelio Fridbergo, Romo Linionio bei nežinomo autoriaus fotografijas. Tam, kad atvirlaiškyje „išaugtų“ Aurimo Širvio, Povilo Mikulionio ir Tomo Čebatoriaus sukurtos 3D pastatų projekcijos, pasistengė Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos informacinių sistemų inžinierius Laurynas Bendorius.

Norėdami pradžiuginti kitus, o gal ir patys pasidžiaugti originalia žinute iš Marijampolės jums tereikia:

  • Užsukti į Marijampolės Petro Kriaučiūno viešąją biblioteką ir pasiimti atviruką arba visą jų komplektą.
  • Naudojantis QR kodu atsisiųsti programėlę „Linkėjimai iš Marijampolės“. Programėlę atidarius, mobilaus įrenginio kamerą nukreipti virš atvirlaiškio fotografijos (ekrane išvysite objekto 3D vaizdą).
  • Tuomet, kitoje atvirlaiškio pusėje, įrašyti keletą šiltų, o gal šmaikščių žodžių, adresą, užklijuoti pašto ženklą ir išleisti jį į ilgą ar trumpą kelionę.

Taip pradžiuginsite kitus, o patys pasijusite atlikę gerą ir svarbų darbą – atvirlaiškiai mūsų pašto dėžutėse tapo retais, tačiau itin laukiamais svečiais.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email