Gerda Matusevičienė
Vyresnioji vadybininkė
2020 vasario 11 d.

Lietuvoje vasario 10-15 d. skelbiama Saugesnio interneto savaitė, kurios metu viešosiose bibliotekose ir mokyklose vyks įvairūs renginiai ir tiesioginės interneto transliacijos saugesnio interneto temomis tiek vaikams ir jaunimui, tiek suaugusiems. Biblioteka jungiasi prie šios pasaulinės iniciatyvos, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Asmens saugumo duomenis ir privatumą pažeidžiančių grėsmių bei klaidinančio turinio internete apstu. Tačiau kritiškai vertinant turinį, žinant į ką atkreipti dėmesį, galima išvengti nemalonių incidentų. Svarbiausia – nuolatos domėtis saugaus interneto klausimais ir atkreipti dėmesį į specialistų rekomendacijas.

Minint saugesnio interneto savaitę, vasario 11 d. Vaikų ir jaunimo edukacijos centro darbuotojai su Marijampolės „Ryto“ pagrindinės mokyklos moksleiviais diskutavo apie socialinius tinklus, jų turinį, netikras naujienas.

Savarankiško mokymosi medžiaga suaugusiems

Tiems, kurie nori dar pagilinti žinias stiprinant savo saugumą internete, rekomenduojama mokomoji medžiaga prisijungusi.lt. Mokymuose aptariami etiško bendravimo principai internete, privatumo ir asmens duomenų apsaugos klausimai, informacijos apsauga išmaniajame telefone, be to, nagrinėjama apsauga nuo interneto grėsmių bei saugaus elgesio socialiniuose tinkluose ypatumai.

Daugiau informacijos apie „Prisijungusi Lietuva“ organizuojamus Saugesnio interneto savaitės renginius rasite www.prisijungusi.lt

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email