Raminta Liubelionienė
Vedėja
2020 kovo 5 d.

Akivaizdus klimato atšilimas – viena iš didžiausių pastarųjų metų aplinkosauginių, socialinių ir ekonominių grėsmių, todėl būtina imtis priemonių, kurios normalizuotų gamtos procesus. Labai svarbu kuo anksčiau supažindinti vaikus ir jaunuolius su vykstančiais pokyčiais, didinti jų sąmoningumą ir atsakomybę už daromą žalą gamtai bei suteikti žinių apie tvaraus vartojimo ir tvarios ekonomikos naudą aplinkai. Jaunajai kartai svarbu suvokti kokią žalą daro kiekviena ne vietoje numesta atlieka, kas yra transporto priemonių išmetami teršalai ir kaip jie veikia aplinką, kodėl tvaraus naudojimo principų taikymas kasdienoje gali duoti teigiamų rezultatų.

Artėjant kovo 20-ajai – Pasaulinei Žemės dienai, Vaikų ir jaunimo edukacijos centre pradedamas įgyvendinti projektas „Radau šiukšlę“, finansuojamas Marijampolės savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšomis. Projekto tikslas – supažindinti vaikus ir jaunimą su tvaraus vartojimo principu ir skatinti jį naudoti kasdieniniame vartojime. Projekto įgyvendinimo laikotarpiu bus organizuojami edukaciniai užsiėmimai, diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, parodos.

Nuo kovo 10 d. Vaikų ir jaunimo edukacijos centre bus galima apžiūrėti Marijampolės savivaldybės ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigų ugdytinių darbų parodą „Laimingi žemės vaikai“, skirtą Pasaulinei Žemės dienai.

Kovo 18 ir 25 d. vyks edukacijos anglų kalba „Zero Waste“, kurių metu bus diskutuojama apie neatsakingą vartojimą ir jo įtaką klimato kaitai, atliekų rūšiavimo Lietuvoje ir Vokietijoje ypatumus. Į užsiėmimus kviečiami mokytojai su 7-8 klasių moksleiviai, juos ves bibliotekos savanorė Melda.

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email