Daiva Bepirštienė
Kultūrinės veiklos vadybininkė
2020 gegužės 5 d.

Pristatome Jums dar vieną talentingo kraštiečio fotografo Zenono Nekrošiaus virtualią fotografijų parodą „Kelias“. Kaip autorius teigia, kiekvienas mes turime savo kelius: vieni tiesius kiti vingiuotus, vieni plačius kiti siaurus, vieni lygius kiti duobėtus, bet kiekvienas turime nueiti savo kelią. Tad kviečiame virtualiai, kartu su autoriumi, praeiti ar pravažiuoti Lietuvos keliais ir keleliais.

Autorius apie save:

Gimiau 1957 m. Marijampolėje, tada vadinosi Kapsukas. Mokiausi Tarpučių pradinėje mokykloje, 1975 m. baigiau Kapsuko V-ą vidurinę mokyklą.

Fotografuoti pradėjau 8 klasėje. Lankiau fotobūrelius pas mokytojus V. Gulmaną ir V.  Žukauską, pastarasis ir įžiebė meilę fotografijai. Mokydamasis mokykloje, dalyvavau „Sūduvos“ fotoklubo veikloje ir organizuojamose parodose.

Tais pačiais 1975 m. įstojau į Vilniaus technologijos technikumą, fototechnikos specialybę. Dar mokydamasis trečiame kurse įsidarbinau Konstravimo institute fotografu, kuriame išdirbau 10 metų. Prasidėjus Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio judėjimui fotografuodavau visus su tuo susijusius renginius. Nuo 1989 metų dirbau „Atgimimo“ laikraščio fotokorespondentu, taip pat lygiagrečiai bendradarbiavau su laikraščiais „The Baltic Independent“, „The Baltic Outlook“ . Vėliau dirbau žurnalo „Lithuania in the word“ fotografu.

1980m. įstojau į Lietuvos fotomeno draugiją, o nuo 1989 m. esu Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys.

1998 m. su kolega Virgilijum Usinavičium įsteigėm fotostudiją „Švieosos ratas“ (www.sviesosratas.lt), kurioje dirbame iki šiol.

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email