Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2020 liepos 16 d.

Sasnavos jaunieji skaitytojai ir šiais metais įsijungė į projekto „Vasara su knyga“ skaitymus. Bibliotekoje savanoriaujančios Auksė ir Rasa pakvietė sudalyvauti Linos Žutautės knygelių  „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ bei „Kakė Makė ir svajonių gimtadienis“  skaitymuose, kurie vyko Zuikių kiemelyje. Tai puikios istorijos, leidžiančios vaikams jaustis svarbiems ir mylimiems, ir mokančios tvarkytis bei rūpintis savo daiktais.

Pradedant ruošti gimtadienio puotą visų pirma reikia susitvarkyti. Šis darbas, sutikime, tikrai ne iš maloniausių. Dalyviai turėjo surasti ne vietoje paliktus drabužius, knygeles, žaislus ir juos sudėlioti į kiekvienam skirtas dėžes, bet su Netvarkos Nykštuko pagalba.  Ši užduotis buvo įveikta ir, pasirodo, kad tvarkymasis nebeatrodo kvailas dalykas. Kai viskas sutvarkyta, reikia ir savimi pasirūpinti, pasipuošti. Mažųjų damų laukė žiedo puošimo užduotis. Jos labai kruopščiai, išradingai tai atliko. Juk kiekviena norėjo būti pasipuošusi kuo gražesniu žiedeliu.

 O  kai jau viskas sutvarkyta, pasipuošta, belieka sugalvoti norus, pūsti žvakutes ir valgyti svajonių gimtadienio tortą. O paskui –  metas žaidimams ir linksmybėms. Dalyviai kiemelyje smagiai išbandė Zuikių olą  (puiki vieta žaidžiant slėpynes!), o Basų kojų takas,  išgrįstas skirtingus pojūčius suteikiančiomis medžiagomis, tapo vos ne lenktynių trasa.

Gimtadienio šventei baigiantis visi dalijosi įspūdžiais ir visiems tapo aišku, kad tokio –  tikrų tikriausio svajonių gimtadienio –  norėtų visi. Tad atsisveikindami  padėkojome savanorėms Auksei ir Rasai, Zuikienei Daivai, vadovei Neringai ir visiems šios šventės dalyviams už puikiai praleistą laiką, gražius skaitymus ir  darnią bendrystę.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email