Ligita Valiukienė
Vadybininkė
2020 rugsėjo 17 d.

Didelio susidomėjimo sulaukusi Multimažylių mokyklėlė gyvuoja jau 4 metus. Užsiėmimai įkvepia kurti ir savo kasdienybę padaryti kūrybišką, įdomią, džiugią. Tai ne tik mokymasis, tai susitikimas su kitomis mamomis, socializacija vaikui. Nuotykis vien todėl, kad išeini iš namų.

Šiais metais dėka įgyvendinamo projekto Multimažylių mokyklėlėje gali dalyvauti daugiau tėvų su kūdikiais, o seminarai leidžia praplėsti akiratį.

Projekto tikslas – išmokyti tėvus įvairių būdų su vaiku, stiprinti vaikų kūrybinių raiškų įvairovę ir savirealizacijos galimybes.

Įgyvendinat projektą, rugsėjo mėnesį vyks Multimažylių mokyklėlė bei seminaras su Renata Lazdin.

MULTIMAŽYLIŲ MOKYKLĖLĖ

Tai pojūčio lavinimo užsiėmimai nuo 4 iki 12 mėnesių kūdikiams. Užsiėmimų metu mažyliai kartu su tėveliais žaidžia, kuria, keliauja po muzikos šalį, kurioje susipažįsta su įvairiais muzikos instrumentais. Taip pat pirštelių žaidimais bei masažais. Atliekant užduotis aktyviai dirba abi rankos, kojos, lavinami kalbos įgūdžiai, vaizduotė, skatinamas kūrybiškumas, pasitikėjimas.

Mažyliai kartu su tėveliais skaito, tyrinėja spalvingas, naujas knygeles. Tokiu būdu skatinamas noras pamilti knygas, o skaitymas tampa vienu iš malonių laisvalaikio praleidimo būdų.  Tėvams ir mažyliams užsiėmimai suteikia džiugių emocijų bei kokybiško laiko drauge.

Užsiėmimų tikslas – suteikti tėvams visas reikiamas žinias apie tai, kaip mokyti mažylį namuose, nes būtent tėvai yra pagrindiniai vaiko mokytojai.

Multimažylių užsiėmimai paskirstyti į dvi  grupes – Vyturiams ir Pelėdžiukams.

Seminaras „MISIJA „VAIKAS“: LAIMINGAS + RAMUS + PROTINGAS“ su Renata Lazdin

Aš noriu vaikui paties geriausio. Kiekviena mama ir tėtis nori savo vaikams visko, kas geriausia. O dar turime dirbti, rūpintis namais ir nepamiršti asmeninių poreikių. Psichologai, edukologai, auklėtojai ir mokytojai kaip bitės virš avilio dūzgia su savo rekomendacijomis ir matymu, kaip „teisingai auginti”. Kaip išsaugoti sveiką protą, nepervargti ir vis tik pasirūpinti vaiko gerove?

Seminare bus aptariama:

  • Kasdienybės būtinybės – pagrindas harmoningam vystymuisi. Įgyvendinama namuose.
  • Kasdienybės galimybės – namuose įgyvendinamų veiklų sąrašas, skirtas tėveliams, kurie siekia daugiau. Renata tai vadina „pailsėti mėgstančių” tėvų metodais, nes jie reikalauja santykinai nedaug pastangų ir yra labai efektyvūs.
  • Būreliai, darželiai, pamokėlės – vienas ar kaip įmanoma daugiau? Kaip pasirinkti?
  • Kasdienybės pagundos – vaikai ir ekranai, naudingos veiklos juose.

Seminarą ves Renata Lazdin kūdikių akademijos „Mažųjų valdos“ steigėja, idėjinė vadovė, seminarų lektorė.

Seminaras vyks rugsėjo 23 d. 11 val. Maloniai kviečiame dalyvauti.

Projektą „Seminarų ciklas Multimažylių mokyklėlei“ finansuoja Marijampolės savivaldybė.

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email