Gerda Matusevičienė
Vyresnioji vadybininkė
2020 lapkričio 12 d.

Bibliotekos Vaikų ir jaunimo edukacijos centre lapkričio mėnesį baigiamas įgyvendinti projektas „Radau šiukšlę“, kuris finansuojamas Marijampolės savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos  lėšomis. Projekto įgyvendinimą stabdė prasidėjusi visuotinė pandemija, tačiau umatytoms veikloms buvo ieškota alternatyvių formų.

Dar pavasarį su jaunaisiais marijampoliečiais Vaikų ir jaunimo edukacijos centre pradėta diskutuoti gamtosaugos klausimais edukacijoje „Žemė žmonių planeta“. Vasarą edukaciją paįvairinti padėjo projekto lėšomis įsigytas mikroskopas, kuris leido pažvelgti į mikropasaulį.

Vasarą keliaujant Lietuvoje buvo kviečiama fotografuoti gamtoje rastas atliekas, kurios jau pradėjusios irti ar kitaip gamtos pasiglemžtos ir dalyvauti fotografijų parodoje-konkurse „Radau šiukšlę“. Konkursui gautos fotografijos eksponuotos Multicentro Facebook.com paskyroje, o daugiausiai „patinka“ sulaukusios fotografijos autorius – apdovanotas bibliotekos įsteigtu prizu. Rudenį į Vaikų ir jaunimo edukacijos centrą atvykusius lankytojus pasitiko spausdinti darbai, kurie privertė ne vieną stabtelėti ir paklausti savęs, ar tikrai atliekos turi būti gamtoje.

Didelis iššūkis pandeminiu laikotarpiu – fiziniai susitikimai su aplinkosaugos ir gamtai draugiško gyvenimo būdo propaguotojais. Laikantis visų saugumo reikalavimų, buvo vykdomi fiziniai susitikimai tradiciniuose kūrybiniuose bibliotekos šeimadieniuose su „Kūrybos kampas 360°“ komanda ir iliustratore Neringa Zakarauskaite, virtualioje erdvėje – paskaitos su tvaraus verslo „Urban Earth Lovers“ įkūrėjomis Laura ir Migle, tinklaraščio „Dar kas nors“ autore Ieva Vilke.

Rudenį bibliotekos Multicentro edukacijas papildys „Zero waste“, kurios metu su vaikais ir jaunimu bus kalbama apie aplinkai draugišką ir minimalistinį gyvenimo būdą bei atliekų žalą mums patiems.

Dėkojame visiems dalyvavusiems projekto veiklose!

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email