Gerda Matusevičienė
Vyresnioji vadybininkė
2020 lapkričio 16 d.

Šiaurės šalių literatūros savaitė dar niekada nebuvo tokia paslaptinga. Su savo skaitytojais buvome pratę susitikti akis į akį, kartu pajausti skaitymo galią, žaisti, juoktis. Nors gali pasirodyti, kad pandemija stabdė pasiruošimą skaitymui, tačiau šiųmetis šūkis „Šiaurės šalys ir pasaulis“ leido į tradicinį skaitymą auštant pažiūrėti kiek kitaip.

Pasitelkdami šiuolaikines technologijas ir komunikacijos būdus apkeliavome Marijampolės mokyklas ir darželius nuotoliniu būdu. Vaikų ir jaunimo edukacijos centro darbuotojų įgarsintą Kristin Roskifte knygą „Visi iki vieno“ išgirdo vaikų lopšelio darželio-darželio „Vaivorykštė“ Ančiukų , „Šaltinėlis“ Boružėlių, „Ąžuoliukas“ Smalsučių grupės, Rimanto Stankevičiaus progimnazijos 1 klasės mokiniai.

Išklausę istoriją vaikai buvo kviečiami pasigaminti savo unikalų popierinį laivelį ir pasitelkę savo fantaziją apkeliauti juo visą pasaulį. Nors esame maži, tačiau esame labai svarbūs ir savo minčių pasauliuose esame labai dideli!

Dėkojame visiems dalyvavusiems ir linkime keliauti knygų puslapiais.

Šiaurės šalių literatūros savaitę organizuoja asociacijų Norden sąjunga (Foreningen Norden Forbund), finansuoja – Šiaurės ministrų taryba.

Daugiau informacijos apie projektą: www.nordisklitteratur.org

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email