Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2020 gruodžio 17 d.

Nors 2020 m. atpūtė į kiekvieno kasdienybę pokyčius ir sunkumus, tačiau šiltasis metų sezonas  dovanojo laiką praleisti bendraminčių rate ir laisvę kurti, pažinti, išmokti. Dar 2020 m. žiemą atsidariusioje edukacinėje akademijoje „Integruok save“ iš viso dalyvavo 30 vyresniųjų klasių moksleivių

Mes suprantame, kad svarbiausias faktorius ugdant yra „Ne kiekybė, o kokybė“, todėl 30 moksleivių grupė pasiskirstė po savo mylimas menines disciplinas: vieni moksleiviai rinkosi fotografijos meną, kiti grafikos dizainą ir 3D modeliavimą ar vaizdo įrašų filmavimą bei montavimą. Na, o tretieji pasirinko keliauti per visas šias disciplinas!

Karantinas taip pat pakoregavo ir edukacinės akademijos gyvenimą: dažnai skaidėmės po skirtingas grupes, tam jog pavyktų išvengti susibūrimų, mokėmės po kelis, nebuvo arbatos pertraukėlių ir išvykų. Tačiau tikime, kad 2021 m. mums padovanos dar didesnį būrį šaunių mokinių bei laisvę nevaržomai kurti! Tad kviečiame susipažinti su visomis edukacinės akademijos „Integruok save“ disciplinomis ir patyrinėti mūsų moksleivių sukurtus darbus:

Fotografijos dirbtuvės:

Užsiėmimų metu buvo mokoma apie modernųjį meną, diskutuojama apie estetiką, susipažįstama su profesionaliu fotoaparatu, jo funkcijomis ir nustatymais. Kuriamos meninės fotografijos pagal pasirinktą žanrą. Nors fotografijos užsiėmimų kolektyvo moksleivius buvo galima vadinti tik pradedančiaisiais jaunaisiais fotografais, tačiau sukurti produktai kalba patys už save, tad kviečiame pavartyti virtualų nuotraukų albumą ir pažinti moksleivių darbus iš arčiau! 

FOTOGRAFIJOS UŽSIĖMIMŲ METU SUKURTŲ NUOTRAUKŲ EKSPOZICIJA

Fotografijos užsiėmimų lektorė – Augustina Miknevičiūtė (©Lunaria (Augustina Miknevičiūtė) Photography)

Grafikos dizaino ir 3D modeliavimo dirbtuvės:

Jaunuosius grafikos dizainerius, lektorius  supažindino su dizaino estetika, perspektyvomis, programomis ir jų valdymo įrankiais. Kuriami individualūs projektai apie asmenybę, kurių tikslas buvo atskleisti laisvalaikio pomėgius, sugebėjimus, potyrius grafikos dizaino ir 3D modeliavimo pagalba. Dirbtuvių metu naudojamos įvairios grafikos dizaino nemokamos internetinės svetainės ir projekto metu įsigytas programinės įrangos paketas SketchUp.

Smagiausioji dalis – dirbti su 3D spausdintuvu – galimybė pamatyti, kai tavo sukurtas 3D maketas tampa tikru, realiu daiktu, pavyzdžiui, raktų pakabuku.

GRAFIKOS DIZAINO IR 3D MODELIAVIMO UŽSIĖMIMŲ METU SUKURTŲ DARBŲ EKSPOZICIJA

Vaizdo įrašų filmavimas ir maketavimas:

Dirbtuvės buvo skirtos pažinti pagrindines kameros valdymo funkcijas, mokomasi kaip dirbti su vaizdo kameros stabilizatoriumi, trikojais, filmuojama keliomis kameromis. 2020 metų rudenį dirbtuvių dalyviai pasirinko studijinį filmavimą, kurio metu naudojamas žaliasis fonas. Montavimo darbai vyko tris pamokas, kurių metu mokoma: vaizdo įrašų montavimo subtilybių, subtitravimo, vaizdo fono keitimo bei efektų naudojimo vaizdo įrašuose.

VAIZDO ĮRAŠŲ FILMAVIMO IR MAKETAVIMO UŽSIĖMIMŲ METU SUKURTŲ VAIZDO ĮRAŠŲ EKSPOZICIJA

Užsiėmimų lektorius – Povilas Mikulionis

Palydėdami 2020 metus, prašysime palankesnių laikų kūrybai, meno supratimui ir pasaulio pažinimui per fotoaparato objektyvą! Nueinantys metai paliko šūsnį iššūkių, bet kaip sakoma, kas nesunaikina padaro mus stipresniais, todėl viliamės, kad ateinantys jaučio metai suteiks stiprybės, ištvermės ir ryžtingumo darbuose.

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email