Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 sausio 8 d.

Sausio mėn. kviečiame praleisti turiningai!👍 Nemokami nuotoliniai skaitmeninio raštingumo mokymai įvairiomis temomis skirti kiekvienam norinčiam pagilinti savo žinias. 📲💻 Galite dalyvauti vienoje, keliose ar visose norimose mokymų programose, tereikia užsiregistruoti nurodytais kontaktais arba žinute Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Facebook paskyroje 🙂

Sausio mėn. Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje organizuojami šie mokymai:

Skaičiuoklė darbui ir namams. Šioje mokymų programoje supažindinama su pagrindinėmis skaičiuoklės galimybėmis, kurias galima pritaikyti asmeninėje ir profesinėje veikloje. Besimokantieji sužinos, kaip nesudėtingai duomenis (skaičius, tekstą ir pan.) pateikti lentelėmis ir juos tvarkyti; kaip atlikti nesudėtingus skaičiavimus (pvz.: suplanuoti kelionės, remonto išlaidas); kaip turimus duomenis pateikti grafiškai.

Planuokime laisvalaikį internetu. Šioje mokymų programoje sužinosite apie įvairių paslaugų, skirtų laisvalaikiui užsakymą internetu, pradedant nuo kelionės planavimo, maršruto sudarymo, transporto bilietų įsigijimo galimybių, baigiant automatiniais vertėjais, orų prognozėmis ir kitomis naudingomis paslaugomis.

Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis su kitais. Pagrindinės šios programos temos nuotraukų redagavimo priemonės internete, pagrindiniai nuotraukų redagavimo veiksmai, animacijų ar koliažų kūrimas, nuotraukų „skenavimo“ išmaniuosiuose įrenginiuose priemonės, galimybė dalintis nuskenuotu turiniu su kitais bei kaip atsakingai nuotraukas ir vaizdo įrašus skelbti socialiniuose tinkluose.

Būk aktyvus, unikalus ir verslus. Dalyviai susipažins su saugaus naršymo internete patarimais, paliekamais „pėdsakais“ skaitmeniniame įrenginyje ir sužinos kaip juos valdyti. Dalyviai mokysis kurti interneto svetainę ar tinklaraštį. Lektorius paaiškins kaip būti atsakingu e. visuomenės piliečiu.

Dokumentų kūrimas internete ir dalijimasis su kitais. Šioje programoje susipažinsite su bendradarbiavimo priemonėmis internete, debesų kompiuterija. Daug dėmesio bus skiriama tekstinių dokumentų rengimui internete, dalinimosi ir bendro naudojimo su kitais asmenimis galimybėmis.

Viešosios paslaugos internetu kiekvienam. Šioje mokymų programoje sužinosite kaip kiekvienas iš mūsų gali naudotis valstybės institucijų teikiamomis įvairiomis paslaugomis, teikti prašymus, deklaracijas, užsakyti įvairias pažymas VMI, SODRA ir kituose portaluose neišeinant iš namų.

Sumaniau apsipirkime ir atsiskaitykime internetu. Šioje mokymo programoje sužinosite apie prekės ar paslaugos su geriausia kaina saugų įsigijimą internetu. Kaip skelbimų portaluose bei socialiniuose tinkluose parduoti prekes ar nebereikalingus daiktus. Taip pat sužinosite apie el. bankų teikiamas paslaugas internete.

Būkime saugūs internete. Šioje mokymų programoje supažindinama su pagrindinėmis saugos žiniomis skaitmeniniame pasaulyje. Mokymų dalyviai sužinos, kaip saugiai bei atsakingai elgtis naudojant skaitmeninius įrenginius ir internetą.

Inovatyvus savęs pristatymas. Mokymų metu dalyviai naudodami išplėstinę informacijos paiešką internete ieškos gyvenimo aprašymų ir kurs originalius savo gyvenimo aprašymus. Taip pat bus mokomasi kurti vaizdo filmukus. Vaizdo įrašo kūrimui bus naudojama tekstinė informacija, nuotraukos, kiti vaizdo įrašai.

Pristatymų rengimas. Išmoksite vaizdžiai pristatyti savo mintis ir sumanymus, pasitelkdami skaidrių pristatymų rengimo priemones. Šioje programoje susipažinsite su skaitmeninių pristatymų rengimo pagrindais ir patarimais.

Tikslus sausio mėn. mokymų grafikas pateiktas nuotraukų galerijoje

Kontaktai pasiteiravimui:
El. p. v.juselyte@marvb.lt
Tel. nr. +37062099831

Plačiau apie kiekvieną mokymų programą skaitykite www.prisijungusi.lt

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email