Viešosios bibliotekos informacija
2021 vasario 10 d.

Dėl karantino į gegužę nukėlus kasmetinę Vilniaus knygų mugę, leidyklos susitarė vasario mėnesį surengti virtualią knygų šventę „Knygų savaitė“, kuri vyks vasario 22–28 dienomis. Skaitytojus ji kvies šūkiu: „Nerkime į knygas – jose atsiveria pasaulis.“

Visą savaitę įvairiose platformose – nuo televizijos eterio iki naujienų portalų ir socialinių tinklų – vyks diskusijos apie literatūrą, naujų ir skaitytojų itin laukiamų knygų pristatymai bei kiti renginiai.

„Knygų savaitėje“ daug dėmesio bus skiriama ir vaikų literatūrai, organizuojami vaikams skirti užsiėmimai, virtualūs susitikimai su autoriais.

Renginyje „Vaikams ir tėvams: kaip atsirado knyga apie šiuolaikinę karalaitę Karoliną, vištas detektyves ir specialųjį agentą Baliuką?“ (leidykla „Actus magnus“) – knygos „Kaip karalaitė Karolina pavydėjo ir kas iš to išėjo“ autoriai rašytoja Jolita Zykutė ir dailininkas Vytis Snarskis pasakos apie knygą ir atsakys į dažniausiai vaikų užduodamus klausimus. Dar pamatysite, kaip tiesiog jūsų akyse gimsta piešiniai ir kaip iš sausainių pasigaminti šuniuką (ar visą zoologijos sodą).

„Iš arčiau su Selemonu Paltanavičiumi: pažintis su Lietuvos gyvūnais“ (leidykla „Debesų ganyklos“) – pokalbis su autoriumi apie nuostabų Lietuvos gyvūnijos pasaulį, būdus, kaip jų ieškoti ir juos stebėti bei kokius gyvūnus ir paukščius vėl išvysime atšilus orams. Pokalbio metu autorius pristatys knygas „Lietuvos gyvūnų didžioji knyga“, „Jei tu slieko nepažįsti“, „Jei sliekas būtų paukštis“.

Renginyje „Knygos ateities lyderiams“ (leidykla „Debesų ganyklos“) bus diskutuojama apie knygas jaunimui, išleistas pagal projektą „Knygos ateities lyderiams“, bus apžvelgta apdovanotų knygų paaugliams temos ir personažai. Pokalbyje dalyvaus vertėjos Indrė Dalia Klimkaitė, Birutė Avižinienė ir Agnė Petrauskaitė, moderuos Rusnė Jankūnaitė.

„Knygų savaitės“ programoje – ir pokalbis „Vaiko ir knygos draugystė – kaip ją užmegzti ir puoselėti?“ (leidykla „Nieko rimto“), skirtas tėvams, pedagogams ir visiems, besidomintiems vaikų literatūra, jų auklėjimu ir psichologija. Pokalbyje bus siekiama išsiaiškinti, kaip vaikui padėti užmegzti ilgalaikę draugystę su literatūra. Dalyvaus psichologė Giedrė Sujetaitė-Volungevičienė, vaikų literatūros apžvalgininkė Agnė Skučaitė-Leonavičienė ir jos sūnus Mykolas, dailininkė Sigutė Ach.

Taip pat laukia Pasaibos personažo kūryba su Danguole Kandrotiene ir Jurgita Ranceviene, virtualūs susitikimai su rašytojomis Neringa Vaitkute, Igne Zarambaite ir kt.

„Knygų savaitės“ programa nuolat pildoma. Atnaujinamą programą ir daugiau informacijos rasite interneto svetainėje https://www.knygusavaite.lt/

„Knygų savaitės“ iniciatorius leidykla „Baltos lankos“.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email