2021 birželio 1 d.

Paskutinįjį pavasario savaitgalį, kaip ir įprastai, visame mieste vyko „Cukrinis festivalis”. Nors šiais metais festivalio renginiai, pramogos, iniciatyvos prisitaikė prie dabartinio laikmečio – kupino reikalingų ribojimų, apsisaugojimo ir pandemijos plitimo prevencijos taisyklių, šventinė atmosfera buvo juntama ne tik visame mieste, bet ir miestelėnų veiduose, jų šypsenose.

Biblioteka paskutinįjį gegužės mėn. šeštadienį kvietė pakeliauti. Inovatyvios ir modernios, šiais metais 100 metų jubiliejų švenčiančios bibliotekos, „Saldžioji 100-mečio kelionė” buvo taip pat ne tradicinė – keliavome laiku. Prie bibliotekos visą dieną praeivių akis traukė ne vieną dešimtmetį skaičiuojantis Retro autobusas, vyresniems sukeliantis praeities nostalgiją, jauniems – susidomėjimą ir susižavėjimą. Paslaptingai užtamsinti autobuso langai ir į vidų kviečiantis užeiti ir edukacinę programą išklausyti bibliotekos kolektyvas, intrigavo, tačiau kiekvienam „pakeliavusiam” suteikė puikias emocijas ir įspūdžius!

Retro autobuso viduje buvo eksponuojama bibliotekos darbuotojos Loretos Skinkienės senąją miesto architektūrą pristatanti paroda „REFLEXUS – miesto atspindžiai“. Į ateitį pažvelgti kvietė edukacija „Retro Elektro“, kurios metu buvo demonstruojami įvairūs fizikinius dėsnius atskleidžiantys išradimai. Lankytojai galėjo išbandyti jėgas interaktyviame Petro Kriaučiūno ir jo gyvenamosios epochos pažinimo žaidime „PK kodas“. Kiekvieno dalyvio laukė bibliotekos įsteigti saldieji ir kiti prizai.

Daugiau apie bibliotekos 100-mečio veiklas ir iniciatyvas SKAITYKITE ČIA.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email