Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 liepos 9 d.

Birželio paskutinės dienos į biblioteką sukvietė mažuosius skaitytojus, tik šį kartą ne tik knygeles vartyti, bet ir pasidžiaugti kitomis kūrybinėmis iniciatyvomis. 8–12 metų moksleiviai pirmą kartą susirinko į stovyklą „Nauji patyrimai bibliotekoje“.

Surėmę pečius Vaikų ir jaunimo edukacijos centro bei edukacinės akademijos Integruok save darbuotojai, vadovai, lektoriai paruošė visą puokštę nuotykių, kurie atrodė štai taip:
1. Pirmąją dieną pažintis su biblioteka bei edukacinio užsiėmimo „Knygos kelias“ veiklos, kurio metu vaikai susipažino su knygos atsiradimo istorija, šifravo senovės raštą, patys rašė rankraštines knygas.

Pažintis su biblioteka

2. Antrosios dienos metu žvelgėme į pasaulį pro objektyvą. Mokytoja Augustina ne tik pamokė makiažo, spalvų subtilybių, bet ir paaiškino apie fotoaparato veikimo principus, šviesos galią nuotraukose ir fotostudijos įrangą. Taip pat mėginome išmokti fotografuoti portretus.

Fotografijos mokymų metu. Lektorė Augustina Miknevičiūtė

3. Trečioji diena skirta žaliajai energijai. Stovyklautojai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Elektros energija iš gamtos“, kurio metu diskutuojama apie Žemę, joje vykstančius reiškinius, žmogaus veiklos žalą. Buvo konstruojami modeliai, kurie padėjo susipažinti su saulės gaminama energija.

Trečiadienis buvo skirtas žaliajai energijai ir tvariam vartojimui. Lektorė Raminta Liubelionienė

4. Ketvirtosios dienos metu gilinomės į grafikos dizainą, 3D modeliavimą bei aiškinomės kaip veikia 3D spausdintuvas. Visa tai padėjo atskirti kas yra plokštieji, erdviniai kūnai, kaip derinti spalvas ir dėlioti figūras.

Prasideda grafikos dizaino ir 3D modeliavimo užsiėmimai, lektorius Povilas Mikulionis pasakoja apie 3D spausdintuvo veikimo principą.

5. Penktosios dienos veiklos buvo skirtos DJ mokymams. Jaunieji stovyklautojai paskutinę dieną išmėgino remiksų kūrimo kontrolerius, muzikos kūrimo programas ir vieningai nusprendė, kad būti kūrėju ne lengva užduotis! Pultai nors ir atrodo smagiai, tačiau juos įvaldyti bei suprasti – tikrai sudėtinga.

Stovyklos dalyviai mokosi muzikos kūrimo pradmenų, dainų maišymo pradmenų ir susipažįsta su remiksų kūrimo kontroleriais.

Su nekantrumu laukiame naujo pirmadienio ir naujų stovyklautojų plačiomis šypsenomis, trokštančių patirti, pajusti, išmokti ir džiaugtis.

Stovyklą finansuoja Marijampolės savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email