Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2021 liepos 15 d.

Sasnavos vaikų ir jaunimo gerovės centro „Židinys“ vaikai ir  bibliotekos skaitytojai laukė susitikimo su Vasaros gėlių močiute. Vasarą visi vaikai skuba pas senelius, o seneliai, tikriausiai, jiems ir knygelių paskaito, ir pasakų paseka. Vasaros gėlių močiutė iš savo pintinės išsitraukė Česlovo Navakausko knygą „Kada prasideda vasara“. Būtent ją bibliotekininkė Aušra pasiūlė šios vasaros projekto „Vasara su knyga“ skaitymams.

Taigi, kada prasideda toji vasara, svarstė vaikai: kai labai būna karšta, kai nereikia eiti į mokyklą… Panašiai mąstė ir knygos veikėjas katinas Kailinė Pirštinė.

Vaikai diskutavo, kokias knygas jie mėgsta skaityti. Bet, kad Vasaros gėlių močiutė galėtų pradėti skaityti knygelę, reikėjo surasti patį katiną. Daug paplušėjo vaikučiai jo ieškodami. O Kailinė Pirštinė užsimaskavęs ramiausiai tupėjo ant ąžuolo šakos ir laukė pasirodančios pelės. Tad pasitupdę katiną šalia savęs, pradėjome skaityti knygelę ir aiškintis, kada toji prasideda vasara. Bet ištiko bėda. Kai kurios teksto dalys (gal joms buvo per daug saulės?) išsibėgiojo po Geltonų skėčių alėją ir pasislėpė gėlių taurelėse. Ir tik sumanūs vaikai padėjo Vasaros gėlių močiutei  vėl grąžinti tekstą į knygą. O vaikai, kurie dar nemoka raidelių surinkti, skaitė kartu su vadove Gintare ir teta Danute. Taip žingsnis po žingsnio, kartu su Kailine Pirštine ir jo draugu senbernaru Grafu artėjome prie klausimo atsakymo – žaisdami, išdykaudami, vartydamiesi ant kilimėlių, juokaudami. Paaiškėjo, kad vasara prasideda tada, kai upelyje ištirpsta ledo gurgučiai, kai pražysta obelys ir kai… tau į nosį įgelia bitė.

O Vasaros gėlių močiutė, kviesdama vaikus nepamiršti knygelių skaitymo ir vasarą, pakuždėjo vaikams dar vieną paslaptį: „Vasara prasideda tada, kai bibliotekininkė Aušra vaikus vaišina ledais“. Ak, kokia nuostabi ta vasara!

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email