Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 liepos 29 d.

Liepos 28 d. 17:30 val. Vytauto Didžiojo parke savo energija, scenos patirtimi, mintimis ir idėjomis dalinosi mums visiems puikiai žinoma dainininkė, kūrėja Monika Marija. Šį kartą diskutavome apie tai kiek vietos kuriant dainininko karjerą užima talentas, o kiek jėgų ir pastangų  turi įdėti pats žmogus, kiek laiko skiriama saviugdai, gebėjimų išlavinimui ir savidisciplinai.

Pokalbis prasidėjo nuo to kaip jaunystėje Monika atrado meilę muzikai, vėliau dainavimui, kokią įtaką jos asmenybės formavime darė tėvai, šeima, aplinka kurioje užaugo. Neapsieita be šmaikščių istorijų ir pamokymų jaunesniosioms kartoms, Monikos Marijos klausytojams, kurių jaunoji dainininkė tikrai negailėjo.

Žinoma pasikalbėjome ir apie Lietuvos balsą, pabrėžiant tai, jog niekada nežinome kokią įtaką mūsų tolesniam gyvenimui gali padaryti pasirinkimai, mat į projektą Monika Marija nuėjo netikėtai, net negalvodama, kad pateks daugiau kaip į dvi laidas, bet štai ji ne tik laimėjo, bet ir toliau sėkmingai kuria bei koncertuoja.

Liko neatsakyta į klausimą ar talentas dainuoti, kurti, tapyti, vadinti yra pasirinkimas ar duotybė? Konkretaus atsakymo į tai nėra, kadangi talentą turi kiekvienas, bet jį reikia atrasti ir lavinti metų metus, nes būti scenos žmogumi tik įgimtų gebėjimų dėka neužtenka, o kaip pati Monika sakė, ji su muzika gyvena visą gyvenimą ir tik talento būtų nepakakę nueit tiek, kiek nuėjo ji.

Talentinga, išskirtinio vokalo atlikėja, laisvai kalba septyniomis kalbomis, groja fortepijonu, gitara ir būgnais. Penktajame „Lietuvos balso“ projekto sezone, pelnė visų keturių  mokytojų simpatijas ir geriausius įvertinimus už profesionalų vokalo valdymą, teatrališkumą ir ekspresiją scenoje bei pripažinta, kaip viena perspektyviausių atlikėjų Lietuvoje. Tapusi „Lietuvos balso“ nugalėtoja Monika Marija atlikėja užtikrintai žengė į šių metų „Eurovizijos“ sceną, su Erica Jennings jai patikėta daina „The Truth“, su kuria užkariavo žiūrovų simpatijas ir nukeliavo iki pat finalo.

Monika Marija ir toliau sėkmingai koncertuoja, kuria dainas, išmėgina savo jėgas vis naujame amplua, todėl per praėjusius metais išleido ne tik naujų kūrinių, tačiau ir po sėkmingo dueto su aktoriumi Vladu Bagdonu, dainininkė visai neseniai pristatė naują kūrinį – „Marijos ariją“ iš koliažinės operos „Mažvydas“. Jautri, švelni, tačiau tragiško likimo Mažvydo mylimoji – tokį vaidmenį įkūnija garsi atlikėja, kuri dainoje perteikia jaunos ir kenčiančios moters istoriją.

Liepos 28 d. buvo paskutinis trečiadienis kai marijampoliečiai turėjo progą susitikti su menininku, scenos žmogumi. Šią dieną pasibaigė du metus trukęs susitikimų ciklas „Pasikultūrinkim Vytautuo didžiojo parke“.

Renginių ciklas organizuojamas įgyvendinant projektą „Edukacinė akademija „Integruok save“.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email