Viešosios bibliotekos informacija
2021 rugpjūčio 18 d.

Rūgpjūčio mėnesio užplūdusi šiluma ir noras ištrūkti iš karantino bei virtualios erdvės į tikrą, visais pojūčiais patiriamą pasaulį, daukšiečius sukvietė į Daukšių bibliotekos kiemelį mėgautis literatūriniais pietumis su kraštiečiu, rašytoju, kolekcininku, gamtininku Algimantu Zubavičiumi.

Kraštietis visus pradžiugino ne tik „desertu“ – unikalia trofėjų bei įvairių daiktų iš tolimosios Afrikos kolekcija, bet ir nuoširdžiu, atviru bendravimu, kuris pakylėjo ir užliejo šviesiausiomis emocijomis.

A. Zubavičius prisipažino, jog gamtos stebėjimas, kelionių įspūdžiai suteikė galimybę rašyti. Kelionių užrašai pravertė rašant straipsnius (o jų buvo per 200) ir knygas, kurių yra išleista dvylika. Kalbėdamas svečias dažnai pabrėždavo, kad gyvenimas ir kūryba nėra du skirtingi pasauliai, jų santykis labai glaudus – kūryba kyla iš gyvenimo ir yra kupina jo…

Popietėje, trukusioje iki vakaro, sulaukta daug dalyvių: bibliotekos skaitytojų, kraštiečio  bendraklasių, draugų, buvusių ir esamų daukšiečių, kurie dalijosi prisiminimais apie vaikystę, jaunystę, mokslo metus.  

Daukšių padalinio bibliotekininkė Irma Leonavičienė

Fotografavo Asta Urkienė

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email