Viešoji biblioteka
2021 rugpjūčio 25 d.

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka šiais metais švenčia bibliotekos įkūrimo šimtmetį. Vienas iš renginių, skirtų šiam jubiliejui – poezijos šventė „Pakviesk į širdį vasaros žydėjimą“ rugpjūčio 21 d. vyko Želsvoje. Renginys buvo skirtas ir poeto Vytauto Mačernio 100-osioms gimimo metinėms. Šis jaunas poetas paliko žymų pėdsaką lietuvių poezijos kloduose. Apie jo asmenybę ir kūrybą kalbėjo aktorė ir režisierė Virginija Kochanskytė. Ji pristatė poetui skirtą poezijos almanachą „Apnuogintos širdies vizijos“. V. Mačerniui savo eiles skyrė Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos poetai atvykę į renginį iš Kauno, Šakių, Vilkaviškio, Marijampolės. Jų pirmininkė, poetė, gydytoja Dalia Milukaitė-Buragienė dėkojo už galimybę supažindinti poezijos mėgėjus su rašytojų sąjungos poetais ir jų kūryba, skirta Vytautui Mačerniui.

Renginyje buvo pristatyta jaunos dailininkės, kilusios iš Želsvos kaimo, Justinos Zigmantaitės tapybos darbų paroda. „Norėjosi supažindinti Želsvos gyventojus su talentingais mūsų kaimo žmonėmis“ – , sakė šio renginio sumanytoja ir organizatorė Viešosios bibliotekos Želsvos padalinio darbuotoja, Marijampolės savivaldybės tarybos narė Irena Lunskienė.

Renginyje apie Petro Kriaučiūno Viešosios bibliotekos neitą šimtmečio kelią pasakojo direktorė Daiva Kirtiklienė.  Apie Želsvos kaimo biblioteką prisiminimais dalinosi buvusi  ilgametė šios bibliotekos darbuotoja, dirbusi čia 43 metus, Irena Rimavičienė.

Savo eiles šiai šventei skyrė marijampolietė poetė Česlova Jakštytė. Renginyje baroko amžiaus kompozitorių kūrinius atliko Marijampolės kamerinis ansamblis „Cantare“ (vadovė Margarita Upit). Padėkos žodžius už gražų ir prasmingą renginį organizatoriams tarė Liudvinavo seniūnijos seniūnė Jolanta Maceikienė.

Justinos Zigmantaitės tapybos darbų parodą nuo rugsėjo 1 d.  bus galima pamatyti Marijampolės Petro Kriaučiūno  Viešojoje bibliotekoje.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email