2022 balandžio 7 d.

Vakar bibliotekoje prasidėjo projekto „Baroko puota su grafiene Butleriene“ renginiai.

Baroko laikmečio kultūrą ir dvaro kasdienybę gausiam susidomėjusiųjų būriui pristatė  Panemunės pilies meno direktorius, architektūros istorikas, architektas, lektorius, architektūros paveldo ekspertas Marius Daraškevičius. Jo paskaita „XVII a. pab. – XVIII a. per. Dvaro kasdienybės ir pokylių kultūra“ buvo įdomi ir įtrauki, leido pažinti ne tik pasaulines baroko laikmečio tendencijas, bet ir suvokti savo krašto – Kvietiškio dvaro kasdienybės gyvenimo gaires. Susirinkusiems buvo įdomu pamatyti ir net išvysti prezentacijose kaip prieš keletą šimtmečių atrodė dvarininkų vaišių stalas, dažnai primenantis įspūdingą meno kūrinį, kokios ir kokią paskirtį atliko dvaruose esančios įvairios patalpos, netgi kokios progos dvaruose sutelkdavo didžiausias ir iškilmingiausias puotas.

Renginio metu turėjome išskirtines viešnias – tartum laiko gijai nusileidus tiesiai iš praeities dvaro atvykusias elegantiškas damas! Nuoširdžiai dėkojame klubo „Bella danza“ narėms.

Tai – tik pirmasis projekto renginys. Jau balandžio 13 d. 17.00 val. kviečiame į renginį „Barokas (XVIII a.) – kostiumo istorija“. Istorinio kostiumo rekonstruktorė-edukatorė Eglė Kukytė supažindins su XVIII a. Baroko kostiumo istorija.

Renginyje bus pristatomos projekto laikotarpiu vyksiančios siuvimo kūrybinės dirbtuvės, kurių metu kiekvienas norintis galės susipažinti su esminėmis baroko kostiumo dalimis bei turės galimybę išmokti, kaip jį pasigaminti.

Renginio metu veiks atkurtų istorinių kostiumų paroda.

Renginį finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email