Gerda Matusevičienė
Vaikų ir jaunimo edukacijos centras
2022 balandžio 29 d.

Vaikų ir jaunimo edukacijos centras – tai vieta, kur vaikai, jaunimas, šeimos savo laisvą laiką leidžia mėgaudamiesi kultūra. Čia jie randa ne tik knygas, bet ir šiuolaikines technologijas, kurios leidžia nerti į platesnius kultūros vandenis – skaitmeninės muzikos kūrimą, fotostudiją su visa reikalinga įrangą, laisvalaikį su kompiuterinėmis konsolėmis ir jaukias erdves paskaityti ar pasėdėti su draugais. Jau ne vienus metus centre įgyvendinami projektai plečia marijampoliečių kultūrinį foną renginiais, kurie orientuoti ne tik į knygas, bet ir į teatrą, dailę, muziką ar kitas saviraiškos priemones.

2022 metas Lietuvos kultūros tarybos ir Marijampolės savivaldybės finansuotas projektas „Mažieji knyginėtojai“ marijampoliečiams padovanos nemokamų kultūrinių renginių puokštę!

  • Jau gegužės pradžioje mažiausieji Centro lankytojai kviečiami dar ant savo tėvų rankų susipažinti su knyga ir biblioteka. Jiems siūloma dalyvauti užsiėmimuose „Multimažyliai“ skirtuose tėvams su kūdikiais iki 11 mėnesių. Bibliotekos „Pasakų studijoje“ nedidelėse Vyturiams ar Pelėdžiukams skirtose grupelėse vykstančiuose užsiėmimuose sensorinėmis priemonėmis stimuliuojami įvairūs pojūčiai (rega, klausa, lytėjimas), skaitomos trumpos istorijos, klausomasi muzikos. Tėvams tai puikus būdas prasmingai praleisti laiką su savo atžala ir pamažu lavinti dalyvavimo kultūroje įprotį.
  • Vienas laukiamiausių vasarą organizuojamų renginių – teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų sezonas pritraukiantis didelį būrį marijampoliečių bei miesto svečių, septynis ketvirtadienius iš eilės Vytauto Didžiojo parke leis mėgautis saulės spinduliais, knygomis, muzika ir teatru. Sezono atidarymo šventė tradiciškai planuojama gegužės pabaigoje. Paskutinį rugpjūčio ketvirtadienį dalyvaujant Knygos šventėje bus galima atsisveikinti su vasara, susitikti su mylimais knygų rašytojais, pasidžiaugti profesionalių meno kolektyvų pasirodymais.
  • Atsisveikinus su vasaros saule ir vėl įsisukus mokyklos ir darbų rutinose, šeimos su vaikais bus kviečiamos dalyvauti šeštadieniniuose šeimadieniuose, kur lauks įvairios kūrybinės veiklos, susitikimai su knygų kūrėjais, edukatoriais, aplankyti profesionalių knygų iliustracijų parodą.
  • Vaikiškų knygų entuziastai (vaikai, jaunimas ir suaugusieji) iki rugsėjo mėn. pabaigos gali dalyvauti akcijoje-konkurse „Medalis knygai“. Viskas ką reikia padaryti – pildant formą internete arba popierinę Bibliotekos Vaikų ir jaunimo edukacijos centre užbaigti sakinį „Šiai knygai medalį skiriu, nes…“. Medalius gavusios knygos kartu su gražiausiais sakiniais apie jas bus eksponuojamos Vaikų literatūros skyriuje, o aktyviausieji akcijos dalyviai – apdovanoti prizais. Akcija-konkursas vyks iki rugsėjo 29 d. Akcijos-konkurso nuostatai.

Dėka Lietuvos kultūros tarybos ir Marijampolės savivaldybės finansuoto projekto „Mažieji knyginėtojai“ visi renginiai yra nemokami, o informacija apie juos skelbiama Bibliotekos interneto svetainėje ir Muticentro Facebook.com paskyroje.

Būti arčiau knygos dar niekada nebuvo taip lengva!

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email