Informacijos išteklių ir vadybos skyrius
2022 gegužės 2 d.

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos fondą papildė 19 knygų ukrainiečių kalba, kurias bibliotekai humanitariniais tikslais skyrė nevyriausybinė organizacija „Mėlyna ir geltona“, remianti Ukrainos pasipriešinimą Rusijos agresijai.

Viešosios bibliotekos skaitytojai galės pasirinkti ukrainiečių kalba vaikiškas pasakų ir eilėraščių knygeles bei knygas suaugusiems. Leidinius galima skolintis Vaikų ir jaunimo edukacijos centre ir Lankytojų aptarnavimo centre nuo gegužės mėnesio.  

Elektroninės knygos ukrainiečių kalba nemokamai

Viešoji biblioteka siūlo pasidomėti ne tik spausdintomis knygomis ukrainiečių kalba, bet ir laisvai prieinamomis elektroninėmis knygomis, kurių yra didelis pasirinkimas. Pateikiame  informaciją, kur galima rasti nemokamas elektronines knygas vaikams ir suaugusiems:

Ukrainos leidėjai dalijasi nuorodomis, kur galima atsisiųsti knygų Ukrainos vaikams. Jeigu jūsų aplinkoje yra ukrainiečių vaikų, knygelių jų kalba rasite:

https://lla.lt/lt/naujienos/405-knygos-vaikams-ukrainieciu-kalba

Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas dalijasi naudingomis nuorodomis, kur galima rasti ir atsisiųsti elektroninių knygų vaikams ukrainiečių kalba (PDF formatu) visiškai nemokamai:

https://www.lnb.lt/vaiku-naujienos/8343-nemokamos-elektronines-knygos-vaikams-ukrainieciu-kalba

Grožinė literatūra ukrainiečių kalba: klasika, detektyvai, fantastika, meilės romanai:

https://e-bookua.org.ua

https://knigogo.com.ua/bezkoshtovni-knigi

https://javalibre.com.ua

Kviečiame skaitytojus apsilankyti Viešojoje bibliotekoje, skolintis knygas bei naudotis bibliotekos suteikiamais elektroniniais ištekliais.

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email