Daiva Bepirštienė
Kultūrinės veiklos vadybininkė
2019 sausio 11 d.

Vakar, Viešosios bibliotekos Didžiojoje salėje, duris atvėrė kraštietės Ritos Stankevičiūtės-Kazakevičienės paroda  „Aqueous“. Šio unikalaus projekto tikslas – povandeninė žinomų plaukimo čempionų, fotografijų paroda.

Parodos atidaryme dalyvavo Marijampolės savivaldybės merė Irena Lunskienė, Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis, gausus būrys Marijampolės miesto bendruomenės.

Kaip pati autorė teigia, ši paroda yra kruopštaus ir ilgalaikio darbo rezultatas. Įgyvendindama projektą, fotografė baigė povandeninio nardymo kursus, gavo naro licenciją, kuri būtina norint sukurti povandeninius plaukikų portretus. Autorė užtruko apie dvejus metus, kol surinko reikalingą techniką ir įrangą.

Idėja apie šią parodą fotografei kilo prie ežero, stebint, kaip šuolininkai sinchroniškai šokinėja į vandenį – ypač pirmas susidūrimas su vandeniu. Panirus pasikeičia veido formos, vanduo netgi iš tikro pasendina kai kuriuos žmones, didina matmenis. Autorė analizavo, kokie žmonės galėtų tai daryti. Ir tik tuomet gimė idėja įamžinti garsius mūsų šalies plaukikus. Dvylikos jų unikalius povandeninius portretus dabar ir galima apžiūrėti viešojoje bibliotekoje.

Paroda veiks iki vasario 4 d. Kviečiame apsilankyti.

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email