Augustina Miknevičiūtė
Vaikų ir jaunimo edukacijos centras
2019 sausio 24 d.

Šiais laikais fotografija – „ant bangos“. Tarp begalės visur aplink šmėžuojančių nuotraukų galima pastebėti suvienodėjimą ir neretai emocinio gylio nebuvimą. Padaryti paprastą gražią tvarkingą nuotrauką nėra labai sudėtinga, bet padaryti nuotrauką, kuri žiūrovą priverstų prie jos sustoti, pagalvoti ir įpūstų naują mintį, galiausiai perduoti savo jausmą, ir padaryti tai apgalvotai –  sudėtingiau.

Meninės fotografijos dirbtuvės – tai galimybė į fotografiją pažvelgti kaip į saviraiškos formą ir jos dėka išreikšti, pasakyti tai, ką norime. Tai ne tik žinios, kurios padeda kurti, bet ir tam tikri klausimai kurie kyla žiūrint į kitų kūrėjų darbus, iš kurių kyla klausimų sau pačiam.

Šių dirbtuvių metu ne tik mokomasi fotografijos teorijos, kompozicijos taisyklių, bet ir gilinamasi į kitų kūrėjų darbus, darbų koncepciją, nuotaikas bei atlikimą. Taip pat daug dėmesio skiriama pačio jauno žmogaus kelio į fotografijos pasaulį paieškoms, kuris kiekvienam yra individualus, stengiamasi suvokti ką duoda kūryba ir kodėl ji reikalinga.

Užsiėmimų metu apžvelgiamos ir kitos meno formos – muzika ar kinematografija. Šias apžvalgas lydi diskusijos, į kurias įsitraukia visi dirbtuvių dalyviai. Daug dėmesio skiriama įkvėpimo ar pagrindinės mintiems paieškoms.

Dirbtuvės vyksta kiekvieną ketvirtadienį nuo 16 val. Multicentro fotostudijoje (Vytauto g. 20, Marijampolė), skirtos 14-19 metų jaunuoliams.

Informacija ir registracija tel. 8-343-91553, el. p. mefo.dirbtuves@gmail.comMulticentro Facebook paskyroje

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email