Lina Bradauskienė
Informacijos išteklių ir vadybos skyrius
2019 kovo 26 d.

Viešoji biblioteka gavo vertingą leidinį – naują Laimos Andrikienės knygą  „Europos saulėlydis atšaukiamas“ . Laima Andrikienė – Kovo 11-osios Akto signatarė, buvusi Europos reikalų ministrė, nuo Lietuvos narystė Europos sąjungoje – Europos Parlamento narė.

Knyga parašyta interviu forma, su Laima Andrikiene kalbėjos ir pokalbius užrašė Arnas Ališauskas. „Tai – patirtis, refleksijos ir įžvalgos, profesionalūs apibendrinimai ir asmeniniai įspūdžiai, mintys ir emocijos“ – knygoje rašo Arnas Ališauskas.

Knygoje  „Europos saulėlydis atšaukiamas“ kalbama apie Europos praeitį ir ateitį, Europos Parlamento ir ES institucijų veiklą, Lietuvą Europos Sąjungoje, Rusijos, Vokietijos ir kitų valstybių užsienio politiką. 

Autorė įvairiomis temomis kalba gyvai ir atvirai. Knyga sudaryta iš 16-os skyrių intriguojančiais pavadinimais: „Apie lietuvišką medų, tris saujas ryžių ir britų istorinę klaidą“, „Apie Trumpo bučinį Junckeriui, neištiestą ranką Merkel ir feisbuką, naikinantį demokratiją“, „Apie mėnulį virš Strasbūro, signalą SOS ir politinius gyvulius“  ir kt. Knyga gausiai iliustruota fotografijomis, kuriose užfiksuoti svarbūs politiniai renginiai, reikšmingi įvykiai ir susitikimai.

Knyga skiriama visiems, kam įdomi pasaulio politika, Lietuvos dabartis ir ateitis Europos Sąjungoje. Skaitytojai knygą  „Europos saulėlydis atšaukiamas“  jau gali skolintis  Viešosios bibliotekos Lankytojų aptarnavimo centre, o Draugystės padalinyje ir kaimo vietovių bibliotekose  nuo balandžio mėnesio.

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email