Ilona Jančaitienė
Bibliotekininkė
2019 rugpjūčio 27 d.

Įpusėjus rugpjūčiui Patašinės bibliotekoje pristatyta  patašinietės Kristinos Siginevičiūtės kryželiu siuvinėtų paveikslų paroda – ,,Siuvinių romantika“.
 Kristinos siuviniai – nepaprasto kruopštumo, didžiulės kantrybės, meilės mėgiamai veiklai ir, žinoma, nenuginčijamo talento rezultatas.

Pirmąjį  savo paveikslėlį su išsiuvinėtu velykiniu kiškučiu mergina  prieš penketą metų padovanojo bibliotekai.  Šis siuvinys išsaugotas ir puikuojasi  tarp  parodai pristatytų siuvinių, per penkis metus iš mažo kiškučio išaugusių iki romantiškai nusiteikusio tigro. Parodų lentynoje –  tik dalis Kristinos darbų, nes, pasak jos, daug siuvinėtų paveikslų  yra padovanojusi draugams, artimiesiems. 

Kartu su savo darbais kaip siuvinėtoja auga ir pati Kristina. Darbšti mergina dalyvauja siuvinėjimo kryželiu projektuose – ,,Kryželių namai’’, ,,Siuvinėjimas kryželiu – mano hobis’’, ,,Siuvinėjimas kryželiu be streso’’, internete bendrauja su siuvinėtojomis iš užsienio. Parodos autorė supažindino su netolimuose planuose, o kol kas dar tik nuotraukose esančiais darbais. Beje kai kurie  siuviniai žada būti sudėtingi dėl savo įspūdingo dydžio.

Kristina yra savamokslė siuvinėtoja, todėl daugelį stebina savo darbų profesionalumu. Mergina mano, jog pomėgį siuvinėti paveldėjo iš  šviesaus atminimo savo močiutės.
 Be siuvinėjimo mergina dar domisi daržininkyste, o taip pat daug skaito ir yra viena  geriausių bibliotekos skaitytojų.

Kristina Siginevičiūtė už surengtą siuvinių parodą pagerbta bibliotekos Padėka bei glėbiu gėlių nuo jos talentu susižavėjusių renginio lankytojų.

Kryželiu siuvinėtų paveikslų paroda ,,Siuvinių romantika‘‘ Patašinės bibliotekoje veiks iki rugsėjo pabaigos.

Fotografijų autorė Rima Spūdienė.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email