Vaida Juselytė
Vyresnioji bibliotekininkė
2019 rugsėjo 26 d.

„Inovatyvi ir šiuolaikiška“, „ištikima tradicijoms“, „subūrusi šaunų kolektyvą“ – kartais tokius epitetus išgirstame iš aplinkinių. Galbūt tai tiesa? Galbūt dėl to bibliotekoje daugėja savanorių iš užsienio šalių? Šį kartą mūsų komandą devyniems mėnesiams papildys jauna, bet entuziastinga ir žingeidi Melda Tasdesmir iš Vokietijos.

Kaip Melda surado mus 

Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka, bendradarbiaudama su „A. C. Patria“ savanorių centru, dalyvauja Europos Solidarumo Korpuso programos projekte #glocal. Europos solidarumo korpusas – nauja Europos Sąjungos iniciatyva, kuri suteikia jaunimui galimybių savanoriauti arba dirbti savo šalyje ar užsienyje ir įgyvendinti visos Europos bendruomenėms ir gyventojams naudingus projektus. Įsitraukusi į šį projektą Melda susidomėjo bibliotekos veikla ir, žinoma, pačia Lietuva. Tad neilgai trukus su „A. C. Patria“ savanorių centro darbuotojais sutikome Meldai padėti pasisemti lietuviškos patirties.

Rugsėjo 24 d. popietę  atvykusią savanorę oro uoste pasitiko ir palydėjo į Draugystės biblioteką mentorė Aistė Ramaškevičė. Meldos darbą organizuoja ir kuruoja Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos personalo vadybininkė Monika Pileckaitė, Draugystės bibliotekos vedėja Danutė Lukšienė ir vyriausioji bibliotekininkė Ieva Gvazdaitytė.

Trumpai apie Meldą

„Sveiki, aš esu Melda Tasdesmir, man yra 18 metų, esu iš Herteno, Vokietijoje. Domiuosi klimato kaitos politika ir gyvūnų teisių apsauga. Laisvalaikiu labai mėgstu gaminti, keliauti ir pažinti naujas kultūras bei vietas“. Melda laisvai kalba: vokiečių, anglų ir šiek tiek turkų kalbomis. Atvykusi į Lietuvą pradės lankyti lietuvių kalbos kursus. Jaunoji komandos narė Marijampolėje svečiuosis ir atliks savanoriškas veiklas nuo 2019 m. rugsėjo mėn. iki 2020 m. birželio mėn. Ją galėsite sutikti Draugystės bibliotekoje (Draugystės g. 5) arba Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 22).

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email