Vaida Juselytė
Vyresnioji bibliotekininkė
2019 rugsėjo 26 d.

Atėjus rudeniui pasibaigė didelio populiarumo visoje šalyje sulaukęs skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“. Šiose skaitymo varžytuvėse jėgas išbandė ir Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos, ir padalinių skaitytojai.

Iššūkyje užsiregistravo 231 asmenys, o visas iššūkio užduotis sėkmingai įveikė net 166 dalyviai per vasarą iš viso perskaitė 1058 knygas. Šiais metais aktyviausios buvo Viešoji, Draugystės, Balsupių, Igliškėlių, Patašinės, Sasnavos ir Valavičių bibliotekos.

Visoje Lietuvoje iš viso dalyvavo 16 390 asmenys, 10 339 iš jų atliko visas penkias skaitymo užduotis: perskaityti lietuvių autoriaus knygą, bibliotekininko rekomenduotą knygą, knygą apie keliones, knygą geltonu viršeliu ir knygą iš dalyvio vardo pirmosios raidės. Tarp daugiausiai perskaitytų knygų buvo: Rūtos Šepetys „Tarp pilkų debesų“, Irenos Buivydaitės „Rožių dvaras“, Astridos Lindgren „Pepė ilgakojinė“, Jonathano Swifto „Guliverio kelionės“.  Geriausiai skaitymo iššūkio dalyvių įvertintos buvo šios knygos: „Kakės Makės enciklopedija apie Lietuvą“, Dinos Jefferies „Arbatos plantatoriaus žmona“, Kristinos Sabaliauskaitės „Silva Rerum“, Saros Jio „Ryto spindesys“ ir Lucindos Riley „Helenos paslaptis“.

Pagrindiniai prizai (paspirtukas, dviratis, el. knygų skaityklė) šiais metais atitenka skaitytojams iš Kelmės, Šakių ir Lazdijų viešųjų bibliotekų. Įveikę skaitymo iššūkį Marijampolės viešosios bibliotekos ir jos padalinių skaitytojai nors ir pagrindinių prizų šiais metais nelaimėjo, tačiau jau netrukus bus apdovanoti kitais puikiais prizais.

Dėkojame visiems dalyvavusiems ir tikimės jog knygų skaitymas Jums suteikė džiaugsmo ir padėjo turiningai praleisti vasarą. Maloniai lauksime Jūsų prisijungiant kitais metais. 

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email