Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2019 spalio 25 d.

Tradicija tapusi ir trečius metus organizuojama akcija „Teisėjas bibliotekoje“ šiais metais neaplenkė ir Marijampolės! Ketvirtadienio popietę bibliotekos Konferencijų salėje susirinkę Marijonų gimnazijos moksleiviai ir bibliotekos lankytojai turėjo progą išgirsti apie teismo ir teisėjo darbą iš pirmų lūpų.

Kaip ir buvo žadėta, renginyje dalyvavo net trys teisėjai iš Marijampolės apylinkės teismo:

  • Teisėja Ingrida Navickienė supažindino su Lietuvos teismų veikla, paaiškino, kaip tapti teisėju.
  • Teisėja Rūta Neveckienė aptarė iššūkius ir problemas Lietuvos teismuose Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare bei kalbėjo apie iššūkius su kuriais susiduria nagrinėdama šeimų civilines bylas.
  • Marijampolės apylinkės teismo pirmininkas, teisėjas Laimondas Noreika, apžvelgė baudžiamųjų bylų nagrinėjimo teisme ypatumus, baudžiamųjų bylų eigą bei paaiškino kada kyla baudžiamoji atsakomybė.

Renginio metu aktyviausius klausytojus Marijampolės apylinkės teismo Teismo raštinės skyriaus patarėja (atstovė ryšiams su visuomene ir žiniasklaida) Giedrė Arbačiauskaitė apdovanojo teminiais knygų skirtukais, o Marijampolės apylinkės teismo pirmininkas Laimondas Noreika bibliotekai padovanojo knygą „Lietuvos teisė 1918–2018 m.: šimtmečio patirtis ir perspektyvos“, kurią 2018 m. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apibūdino tokiais žodžiais: „Ją drąsiai galime vadinti teisės istorijos enciklopedija“ (info. Šaltinis www.apeliacinis.lt).

Dėkojame Marijampolės apylinkės teismo teisėjams ir Giedrei Arbačiauskaitei už dovanas, bendradarbiavimą bei iniciatyvą, Marijonų gimnazijos moksleiviams už žingeidumą bei smalsumą ir, žinoma, visiems prisidėjusiems prie pirmojo Marijampolėje „Teisėjas bibliotekoje“ renginio!

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email