Dalia Sudeikienė
Igliaukos biblioteka
2019 lapkričio 14 d.

Šiaurės šalių literatūros savaitei skirtoje šventėje „Susitikimo kodas: Pepės gimtadienis“ dalyvavo Igliaukos bei Šventragio vaikų darželių auklėtiniai ir ikimokyklinio ugdymo pedagogės Rūta Sajienė, Rima Čiužienė bei auklėtojos padėjėja Alma Laukaitienė.

Šventės yra smagus susibūrimas, nutraukiantis kasdienybės ritmą. Šį kartą veiksmas „sukosi“ apie vieną žmogų – Pepę, kuri šventė gimtadienį. Pepė Ilgakojinė yra spalvinga ir maištinga mergaitė, sau susikurianti gyvenimą, kuriame viskas turi būti pramuštgalviška ir smagu. Todėl ir bibliotekoje vykusi gimtadienio šventė buvo surengta Pepės stiliumi, o joje dalyvavo ir Tomis, Anika, arklys bei ponas Nilsonas. Susirinkę vaikai susipažino su Pepės Ilgakojinės istorija, žaidė beprotiškai linksmus žaidimus, išdykavo, krėtė įvairiausius pokštus. Šventė neapsiėjo be svarbiausių gimtadienio akcentų – „gimtadienininkių“ karūnavimo, sveikinimų, torto ceremonijos.

Ruošdamiesi Šiaurės šalių literatūros savaitei, darželinukai išklausė auklėtojų skaitomą pasakojimą apie Pepę Ilgakojinę, piešė piešinius. Kūriniai bus eksponuojami parodoje, kuria džiaugsis visi besilankantys bibliotekoje.

„Pagarba vaikui, štai ko man norėtųsi iš suaugusiųjų. Bandykite žvelgti į juos maždaug taip, kaip turite žvelgti į kitus suaugusiuosius. Duokite vaikams meilės, daugiau meilės ir dar daugiau meilės ir geros manieros atsiras savaime“, – teigė A. Lindgren.

Na, o pabaigai derėtų priminti nemarios rašytojos Astridos Lindgren patarimą vaikams: „Verkite vaikai, verkite iš visų jėgų! Ir dar daugiau juokitės!“

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email