Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2019 gruodžio 23 d.

Per Lietuvą keliaujančios „Knygų Kalėdos“ į Sasnavos biblioteką atnešė „Žiemiškų pasakų šėliones“. Ir visai nesvarbu, kad už lango jokio speigo ir nei viena snaigė nekrenta iš dangaus. Tikrą skaitymo „pūgą“ sukėlė į biblioteką atėję Sasnavos pagrindinės mokyklos ketvirtokai su mokytoja Laima Liutkevičiūte. Dar spaustuvės dažais kvepianti Alinos Vyšniauskienės knyga „Kalėdų belaukiant…“  sužavėjo vaikus savo istorijomis apie Kalėdų miestelio elfų nuotykius, jų atliekamus darbus, pareigas, linksmybes ir nusivylimus. Garsiai skaitydami ištraukas, jie sužinojo, kaip elfai kasdien tvarkosi, sportuoja, vaidina, gieda giesmes, puošia miestelį laukdami Kalėdų. Istorijose akcentuojama draugystė, savitarpio supratimas, pagalba bei savitumas.

Pasibaigus skaitymams, vaikai pabandė iš minkštų dėlionių pastatyti elfams namą. Pasitelkę savo vaizduotę, išradingumą, kūrybiškumą, pasiskirstę darbus, ėmėsi komandinės veiklos. Po rimtų darbų sekė žaidybinės šėlionės ir, žinoma, – elfų saldumynai!

Šios garsinių skaitymų istorijos taip sužavėjo vaikus, kad visi išeidami namo iš bibliotekos pasiskolino kas – vieną, kas – dvi, o kas ir tris knygeles. O nuotaikingos šėlionės dar labiau sustiprino draugiškumą, bendruomeniškumą. Ačiū už prasmingai praleistą laiką kartu!

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email