Alma Stočkuvienė
Vyriausioji metodininkė
2020 vasario 12 d.

Jau tryliktą kartą organizuojamas Nacionalinis diktantas. Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka kviečia visus norinčius prisijungti prie Lietuvoje ir pasaulio lietuvių bendruomenėse vykstančios lietuviško žodžio puoselėjimo šventės. Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas Audrys Antanaitis apie šią iniciatyvą pasakė: „Nacionalinis diktantas yra vienas iš vasario 16 – kovo 11 d. organizuojamų Lietuvių kalbos dienų renginių. Diktantas jau tapo labai gražia tradicija, telkiančia lietuvius visame pasaulyje! Kaskart, kai palinkstame prie švaraus popieriaus lapo ir susikaupę ranka vedžiojame savo unikalios kalbos žodžius, pajuntame dar gilesnę bendrystę – nesvarbu, kur bebūtume. Taigi tai ir mūsų vienybės šventė!“

Šių metų vasario 28 d., penktadienį, 11 val. kviečiame atvykti į Marijampolės Petro Kriaučiūno viešąją biblioteką, artimiausią kitą biblioteką ir dalyvauti Nacionalinio diktanto rašymo iniciatyvoje. 2019 metais penkiolikoje savivaldybės bibliotekų Nacionalinį diktantą rašė net 82 Marijampolės miesto, miestelių ir kaimų gyventojai.

Nacionalinį diktantą kartu su VšĮ Pilietinės minties institutu jau trečius metus iš eilės organizuoja Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“.
Nacionalinio diktanto taisyklės:
 Diktanto tekstai parengiami bendradarbiaujant su Valstybine lietuvių kalbos komisija.
 Konkurso dalyviai varžosi raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.
 Ant lapo, kuriame rašomas diktantas, privalu užrašyti savo vardą, pavardę, mokyklą (jei esate moksleivis,-ė) ar įmonę (jei dalyvaujate kaip įmonės atstovas,-ė) adresą, telefoną ir e. pašto adresą.
 Asmenys, dalyvausiantys Diktanto finale, apie tai informuojami asmeniškai.
 Diktanto tekstas bus skelbiamas www.diktantas.lt bei www.vlkk.lt.
 Nacionalinio diktanto konkurse negali dalyvauti lituanistai.

Daugiau informacijos galite rasti paspaudus čia.
Ruoštis diktantui galite paspaudę šią nuorodą.

Ateik. Rašyk. Išsaugok!

Informacija parengta pagal VšĮ Pilietinės minties instituto skelbiamą pranešimą portale www.diktantas.lt

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email