Ilona Jančaitienė
Patašinės biblioteka
2020 kovo 2 d.

Vasario 28 d. Patašinės universaliame daugiafunkciame centre pristatyta  literatės  Ritos Volteraitienės poezijos knyga  „Gatvių šlavėjas“.  Tai antroji  Patašinėje gyvenančios mokytojos lituanistės  kūrybos rinktinė, kurioje sudėtus eilėraščius jungia viena tema – gerumas.  Tokia buvo ir pagrindinė popietės, kurią inicijavo Patašinės biblioteka, parengė Marijampolės literatų klubo „Sietynas“ narė Janina Lebskienė,  tema.  Šią  savo knygą  Rita Volteraitienė ir skyrė tiems, kurių mes nepastebime, neįvertiname, nepadėkojame.

Geraširdis gatvių šlavėjas, kurį  įkūnijo renginio vedėja Janina Lebskienė, šluodamas nukritusius lapus,  pasakojo įvairias istorijas: apie rudenį ir pavasarį, apie gyvenimą ir meilę, apie rytus, kupinus gerumo.

Giliomis, prasmingomis R. Volteraitienės eilėmis šlavėjo pasakojimus papildė skaitovai  bei  pati knygos autorė, o renginį pagyvino saksofonisto Šarūno Brusoko muzikiniai intarpai.

Šūsnis gėlių autorei bei  eilė laukianti jos autografo – ne tik pagarba mūsų krašto kūrėjai, bet ir didžiulis stimulas savęs dar neatradusiems kūrybingiems kraštiečiams.

Fotografijų autorius – Rima Spūdienė

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email