2020 balandžio 21 d.

Kaip pasikeitėme per 20 metų? Tokiu šūkiu šiais metais Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka jau dvidešimtą kartą pasitinka balandžio 23 – 29 dienomis vyksiančią Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę.

20-ies metų laikotarpis bibliotekai – reikšminga gyvenimo dalis, kuri auga ir keičiasi kartu su savo aptarnaujama bendruomene. Daugelis pritars, kad visus šių dešimtmečių pokyčius vainikuoja pastarųjų mėnesių patirtis – bibliotekos persikėlė į virtualią erdvę, tačiau nepaisant visko, visomis išgalėmis bei priemonėmis ieško tiesioginio kontakto su savo skaitytoju.

Šiemet, minėdami jubiliejinę Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, raginame prisijungti ir dalyvauti bibliotekos parengtose iniciatyvose, akcijose, konkursuose, parodose, garsiniuose skaitymuose, šeimadieniuose, dirbtuvėse bei virtualioje ekskursijoje po biblioteką.

Informaciją apie Nacionalinės bibliotekų savaitės renginius galite rasti bibliotekos svetainėje www.marvb.lt ir socialinio tinklo Facebook paskyrose: Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka, Multicentras, Noriu žinoti, Draugystės biblioteka.

23 d. ketvirtadienis

14.00 val. pasaka „Pirato kelnės“ / Facebook „Multicentras

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės atidarymo proga kviečiame į virtualias pramogas pasinerti mūsų mažuosius – Vaikų ir jaunimo edukacijos  centras dovanoja savo draugams dar vieną garsinę pasaką.  Visa pasaka ne mažiau šmaikšti nei pavadinimas, todėl kviečiame pažiūrėti.

Ekskursija bibliotekoje /Facebook „Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka

Savaitės atidarymo proga taip pat kviečiame ir į ekskursiją po bibliotekos erdves!  Žinoma, apsilankymas virtualus, tačiau ne mažiau atraktyvus ir informatyvus. Ekskursijos metu galėsite pasivaikščioti po jus dominančias erdves, interaktyvių pasirinkimų pagalba turėsite progą išgirsti apie mūsų siūlomas paslaugas bei pramogas, todėl linkime gero žiūrėjimo ir tikimės, kad jau visai netrukus atversime jums duris ir kviesime pasinerti į nepakartojamą knygų pasaulį.

Konkursas „Laiminga citata“ /Facebook „Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka

 Šią savaitę neapsieisime be dovanų, todėl kviečiame dalyvauti konkurse „Laiminga citata“ bei laimėti vieno iš publikuojamų citatų autoriaus knygą!

Virtuali paroda „Tada ir dabar“ /Facebook „Draugystės biblioteka

Išradingai savaitę paminėti siūlo ir Draugystės bibliotekos padalinys, pirmadienį pristatydamas virtualią parodą, kurioje eksponuojami Draugystės bibliotekos pokyčiai.

Konkursas „Emoji knygų rebusas“ /Facebook „Draugystės biblioteka

Visą savaitę vyksiančio konkurso „Emoji knygų rebusas“ metu galima laimėti puikų prizą, tereikia atspėti populiarias lietuviškas knygas!

Iniciatyva „Keliu vėliavą“ /Facebook „Draugystės biblioteka

Draugystės padalinys prisijungia prie LRT  iniciatyvos, kurios metu šalies gyventojai kviečiami savo namų languose, balkonuose ar kiemuose išsikelti Lietuvos vėliavą – mūsų vienybės simbolį. Todėl nuo pirmadienio Draugystės padalinio languose ir socialinio tinklo Facebook skiltyje bus eksponuojami Marijampolės vaikų lopšelio-darželio „Rūta“ vaikų darbai.

24 d. penktadienis

Rubrika „Bibliotekininko dienoraštis“ / bibliotekos interneto svetainė

Dabartinis laikotarpis telkia apmąstymams, todėl mūsų internetinėje svetainėje kviečiame skaityti bibliotekos darbuotojų straipsnį šios, jubiliejinės savaitės tema. O pamąstyti apie pastarąjį 20-metį bibliotekoje yra apie ką: laiko diktuojami pokyčiai, technologijų integracija mūsų gyvenimuose, bendravimo ir laisvalaikio leidimo kaita ir vis tas pats, ne dešimtmečius, o amžius nepakitęs naujos knygos kvapas, naujos istorijos džiugesys, tas pats verčiamų puslapių šlamesys…

Mokinių piešinių paroda „Aš – kūrėjas“ / Facebook „Multicentras

Vaikams bei jaunimui ir visiems besidomintiems, pristatome virtualią Marijampolės savivaldybės mokyklų mokinių piešinių parodą, kurią dar neprasidėjus karantinui buvo galima išvysti Multicentro ekspozicijų erdvėje. Norime ja pasidalinti su platesne auditorija, nes tokie kruopštūs vaikų darbai turi būti matomi. Parodoje eksponuojami Marijampolės savivaldybės Švietimo centro dailės metodinės grupės mokytojų mokinių darbai. Organizatorė Gintauta Janauskienė, Dailės metodinio būrelio pirmininkė, Želsvos pagrindinės mokyklos dailės mokytoja metodininkė.

25 d. šeštadienis

12.00 val. šeimadienis su „Labaiteatru“ / Facebook „Multicentras

Prie ekranų kviečiame visą šeimą, nes „Labaiteatras“ pristato specialią laidos „Aš ir tu su „Labaiteatru“ versiją, skirtą bibliotekos organizuojamiems šeimadieniams. Jūsų laukia teatralizuota pasaka, muzika ir smagios užduotys , kurias turi atlikti visa šeima. „Mums su Jumis- Labai!“ – sako teatro aktoriai.

27 d. pirmadienis

Akcija „Tada ir dabar“ / Facebook „Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka

Viešoji biblioteka taip pat prisideda prie socialinių tinklų iššūkio bibliotekoms bei kviečia susipažinti su trumpu fotografijų reportažu, kaip kultūros įstaiga pakito per  kelias dešimtis metų. 

Akcija „Jaunimas skaito“ / Facebook „Multicentras“, bibliotekos interneto svetainė

Namuose laikas su knyga neprailgsta, juk sutiksite? Todėl kviečiame dalyvauti akcijoje! Savo mintimis apie knygas ir skaitymą dalinsis jaunimas, vieni kitiems rekomenduos, diskutuos.

28 d. antradienis

Virtuali knygų lentyna „Nesenstanti klasika“ / Facebook „Multicentras

Šiandieninės technologijos knygas leidžia puošti įvairiausiais piešiniais, knygų leidyboje dalyvauja gausus būrys dailininkų, iliustratorių, meninkų neretai ir patys knygų iliustratoriai tampa rašytojais. Kokias knygas skaitė mūsų tėvai? Kaip jos atrodė, kuo kvepėjo? Virtualioje knygų lentynoje bus galima išvysti leidinius, skaičiuojančius kelias dešimtis metų.

Vokiečių kalbos pamoka / Facebook „Draugystės biblioteka

Draugystės padalinys antradienį dalinsis dar viena vokiečių kalbos pamoka, skirta Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei. Kartu su savanore Melda Tasdemir kvies išmokti kaip vokiškai papasakoti apie savo biblioteką!

29 d. trečiadienis

Kryžiažodis „Apie Marijampolę“ / Facebook „Noriu žinoti

Bibliotekos darbuotojų kuriamas krašto pažinimo žinynas „Noriu žinoti“ – dar viena terpė, kur virtualiai kviečiame domėtis, pažinti, sužinoti apie mus supančią aplinką: mūsų krašto istoriją, jos šviesuolius, lankytinas ir istorinę atmintį turinčias vietas… Puoselėti krašto pažinimą galima ir atraktyviai, todėl kviečiame spręsti kryžiažodį, susijusį su Marijampole. Smagi proto mankšta, kuri teikia pažinimo naudą, kviečiame dalyvauti.

17.00 val. šeimadienis su Neringa Zakarauskaite / Facebook „Multicentras

Kviečiame į dar vieną šeimadienio užsiėmimą su Neringa Zakarauskaite „Antrinės Žaliavos Kūryboje“. Smagiausia laiką namuose leisti jaukiant, taškantis dažais, kuriant. Nesvarbu, jog darbelis nėra tobulas, svarbiausia  – visa šeima kartu, o laikas kartu visada prasmingas. „Antrinės Žaliavos Kūryboje“ – tai pirmasis ciklo užsiėmimas su Neringa Zakarauskaite, kurio metu naudojant antrines žaliavas, kurių šiuo metu itin daug kiekvienuose namuose, bus kviečiama pasigaminti lėlę-marionetę.

Tai dar ne viskas, ką bibliotekos kolektyvas yra paruošęs šios šventinės savaitės metu. Džiaugiamės galėdami suteikti galimybę pramogauti, mokytis ir pažinti kuriant bendrystę virtualiu ryšiu!

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email