Jūratė Pajaujienė
Vedėja
2020 gegužės 7 d.

Dabartinis laikotarpis, kuomet vis daugiau mūsų aplinkinio gyvenimo ir pomėgių keliasi į internetinę erdvę, verčia kur kas geriau pažinti skaitmenines galimybes, panagrinėti ir išmėginti vis naujus virtualius produktus, įvairias programas ir programėles.

Šiandien kviečiame patyrinėti nemokamą internetinį įrankį, skirtą apklausoms, viktorinoms ar diskusijoms organizuoti. Juo naudotis labai smagu bei azartiška, kadangi dalyviai skatinami varžytis, po kiekvieno atsakymo pateikiamas asmeninis įvertinimas bei užimama vieta, o ryškios spalvos bei smagi muzika sukuria ypatingą nuotaiką! Ir ne tik patyrinėti, bibliotekos bičiulė, praktikantė studentė Gintarė sukūrė viktoriną, skirtą paminėti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, todėl smagi proto mankšta ir žinių pagilinimas garantuoti. KVIEČIAME SUSIPAŽINTI SU TAISYKLĖMIS ir turiningai praleisti laiką.

1864–1904 m. – keturi dešimtmečiai iš lietuvių pareikalavę ilgų kovos metų už savo gimtosios kalbos išlikimą, tai metai visam laikui įrašyti į mūsų istorijos vadovėlius. Todėl šiandieną kviečiame atsigręžti į Spaudos draudimo laikotarpį ir sudalyvauti virtualioje viktorinoje, skirtoje Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti.

Jums bus pateikti 15 klausimų su 4 atsakymo variantais. Vienam atsakymui turėsite vos 20 sekundžių, todėl nepamirškite, jog  kuo greičiau atsakysit į jums užduotus klausimus, tuo daugiau taškų surinksite.

Žaidimui reikės dviejų skaitmeninių įrenginių. Pavyzdžiui, išmaniojo telefono ir kompiuterio arba išmaniojo telefonu ir planšetinio kompiuterio.

Instrukcija:

  1. Parsisiųskite Kahoot programėlę į išmanųjį telefoną. Programėlę galite rasti  Google play parduotuvėje.
  2. Kitame savo turimame įrenginyje susigeneruokite PIN kodą, spausdami šią internetinę nuorodą: https://create.kahoot.it/share/spauda-knyga-kalba/b21d7455-e16d-4bc5-8cef-e87455aeb612
  3. Atsivėrusioje Kahoot interneto svetainėje spauskite Play as guest (liet. žaisti kaip svečiui), tuomet pasirinkite žaidimą Classic (liet. žaisti vienam). Po kelių sekundžių jūsų kompiuterio ekrane atsiras 7 skaitmenų PIN kodas.
  4. Įsijunkite Kahoot programėlę savo išmaniajame telefone,  apačioje paspauskite ENTER PIN (liet. įvesti kodą). Atsidariusiame lange įveskite PIN kodą (kurį matote savo kompiuterio ekrane) ir paspauskite ENTER (liet. įvesti). Įvedę savo vardą spauskite OK,GO!
  5. Savo kompiuteryje, kuriame sugeneravote PIN kodą, paspauskite START mygtuką ir laukite klausimų.
  6. Klausimus ir atsakymo variantus matysite kompiuterio ekrane, o atsakinėsite į viktorinos klausimus savo išmaniajame telefone.

Sėkmės!

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email