Daiva Bepirštienė
Kultūrinės veiklos vadybininkė
2020 gegužės 15 d.

Ar seniai laikėte knygą rankose? Gal Jums sunku ją išsirinkti iš gausybės siūlomų? Kaip dažnai pagalvojate ką skaito žinomi žmonės? Jei bent į kelis iš šių klausimų atsakėte teigiamai, rubrika „Ką skaito ir pataria žinomi žmonės?“ kaip tik Jums. Daugiamečiai bibliotekos bičiuliai dalijasi su Jumis įspūdžiais apie skaitomas ar perskaitytas knygas, kurios juos motyvuoja, įkvepia ir keičia jų gyvenimus. Pasižiūrėkite, galbūt atrasite tai, kas ir Jums arčiau širdies.

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda pristato  dažnai skaitomą Robin Sharma knygą „5 valandos klubas: pakylėkite savo gyvenimą į naują lygį“. Tai knyga, kuri skatina tobulėti, motyvuoja, padeda sunkiu laikotarpiu bei keičianti gyvenimą 180 ° kampu.  

Televizijos laidų vedėjas ir režisierius Vytenis Pauliukaitis rekomenduoja Lietuvos prozininkės, publicistės ir poetės Birutės Jonuškaitės knygas. „Laikas ir likimai“- publikuojami 2003–2019 m. rengti pokalbiai su gerai žinomais lietuvių ir lenkų kūrėjais, kultūros bei meno asmenybėmis. Romanas „Maranta“- išryškinantis trijų kartų moterų – aistros dukterų – likimus, kurių mįsles narplioja jaunėlė dailininkė Rasa. „Maestro“ – populiaraus romano „Maranta“ tęsinys, kurio centre – spalvingas ir prieštaringas vyro pasaulis.

Teatro ir televizijos aktorius Andrius Bialobžeskis pristato literatūros premijų laureato, poeto Rimvydo Stankevičiaus naujausią poezijos knygą „Kiaurai kūnus“. Joje rasite savitą, poetinį atsakymą į „kokia yra kiekvieno mūsų sielos alcheminė formulė? Iš kokių sudėtinių dalių ta siela „padaryta“? “. Taip pat Andrius rekomenduoja profesorės Viktorijos Daujotytės knygą „Balsai ir sambalsiai“ bei Karalių gėlė iš Žemaitijos pelkių: sugrąžinantys Vytauto Mačernio skaitymai 85-aisiais jo būties metais“.

Povilas
Isoda

Vytenis Pauliukaitis

Andrius Bialobžeskis

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email