Jūratė Pajaujienė
Vedėja
2020 liepos 1 d.

Tobulinti žinias, pildyti teorines ar praktines spragas niekuomet ne vėlu, tad vasara, atostogų ir laiko sau metas – puiki proga kibti į nemokamus kompiuterinio raštingumo mokymus, kurių pagalba dar geriau perprasite šiuolaikinių technologijų pasaulį!

Liepos mėn. organizuojami tiek nuotoliniai, tiek bibliotekos patalpose vyksiantys mokymai. Galite pasirinkti jus labiausiai dominančią programą arba dalyvauti keliose, o gal ir visose iš karto. Mokymų metu ne tik išklausysite, bet ir patys galėsite aktyviai dalyvauti, diskutuoti, klausti!

Norint dalyvauti nuotoliniuose mokymuose jums tereikia namuose turėti kompiuterį ar kitą išmanųjį įrenginį bei interneto ryšį ir naudotis elektroniniu paštu.

Registruotis galite nurodytais kontaktais arba atvykus į biblioteką:
Tel. nr. +370 343 50714
El. p. v.juselyte@marvb.lt

  1. 7-8-9 d. 10:00– 12:00 val. Būkime saugūs internete! (Nuotoliniai) Kaip būti saugesniems internete ir apdairiai dirbti su technologijomis? Kaip saugiau naudotis socialiniais tinklais, kaip atpažinti galimas grėsmes ir rizikas internete bei kokių pagrindinių saugumo priemonių imtis, siekiant apsaugoti skaitmeninius įrenginius? Šioje mokymų programoje supažindinama su pagrindinėmis saugos žiniomis skaitmeniniame pasaulyje. Mokymų dalyviai sužinos, kaip saugiai bei atsakingai elgtis naudojant skaitmeninius įrenginius ir internetą.
  2. 9-10 d. 14:00–17:00 val. Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir dalijimasis (Bibliotekos Mokymų klasėje, Vytauto g. 22) Kaip saugiai ir atsakingai dalintis nuotraukomis su kitais bei jas redaguoti naudojant internetines priemones? Pagrindinės šios programos temos nuotraukų redagavimo priemonės internete, pagrindiniai nuotraukų redagavimo veiksmai, animacijų ar koliažų kūrimas, nuotraukų „skenavimo“ išmaniuosiuose įrenginiuose priemonės, galimybė dalintis nuskenuotu turiniu su kitais bei kaip atsakingai nuotraukas ir vaizdo įrašus skelbti socialiniuose tinkluose.
  3. 23-24 d. 10:00–13:00 val. Viešosios paslaugos internetu kiekvienam (Bibliotekos Mokymų klasėje, Vytauto g. 22) Kokiomis el. valdžios paslaugomis galiu naudotis? Kokiu būdu galiu prisijungti prie e. valdžios paslaugų? Kaip el. būdu galima užsakyti įvairias pažymas, atlikti deklaracijas, užsiregistruoti pas gydytoją? Šioje mokymų programoje sužinosite kaip kiekvienas iš mūsų gali naudotis valstybės institucijų teikiamomis įvairiomis paslaugomis, teikti prašymus, deklaracijas, užsakyti įvairias pažymas VMI, SODRA ir kituose portaluose neišeinant iš namų.
  4. 28-30-31 d. 10:00–12:00 val. Būk aktyvus, unikalus ir verslus (Nuotoliniai) Kaip saugiai naršyti internete ir atpažinti saugias svetaines? Dalyviai susipažins su saugaus naršymo internete patarimais, paliekamais „pėdsakais“ skaitmeniniame įrenginyje ir sužinos kaip juos valdyti. Lektorius paaiškins kaip būti atsakingu e.visuomenės piliečiu.

Mokymai organizuojami įgyvendinant projektą „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė.Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Skaitykite daugiau: www.prisijungusi.lt.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email