Jūratė Pajaujienė
Vedėja
2020 liepos 24 d.

Tobulinti žinias, pildyti teorines ar praktines spragas niekuomet ne vėlu, tad vasara, atostogų ir laiko sau metas – puiki proga kibti į nemokamus kompiuterinio raštingumo mokymus, kurių pagalba dar geriau perprasite šiuolaikinių technologijų pasaulį!

Rugpjūčio mėn. organizuojami tiek nuotoliniai, tiek bibliotekos patalpose vyksiantys mokymai. Galite pasirinkti jus labiausiai dominančią programą arba dalyvauti keliose. Mokymų metu ne tik išklausysite, bet ir patys galėsite aktyviai dalyvauti, diskutuoti, klausti!

Norint dalyvauti nuotoliniuose mokymuose jums tereikia namuose turėti kompiuterį ar kitą išmanųjį įrenginį bei interneto ryšį ir naudotis elektroniniu paštu.

Registruotis galite nurodytais kontaktais arba atvykus į biblioteką:
Tel. nr. +370 651 35245
El. p. j.pajaujiene@marvb.lt

  1. 7, 10 d. 10:00-13:00 val. Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis internete (Bibliotekos Mokymų klasėje, Vytauto g. 22) Kaip saugiai ir atsakingai dalintis nuotraukomis su kitais bei jas redaguoti naudojant internetines priemones? Pagrindinės šios programos temos nuotraukų redagavimo priemonės internete, pagrindiniai nuotraukų redagavimo veiksmai, animacijų ar koliažų kūrimas, nuotraukų „skenavimo“ išmaniuosiuose įrenginiuose priemonės, galimybė dalintis nuskenuotu turiniu su kitais bei kaip atsakingai nuotraukas ir vaizdo įrašus skelbti socialiniuose tinkluose.
  2. 10, 12 d. 10:00-13:00 val. Sumaniau apsipirkime ir atsiskaitykime internete (Nuotoliniai) Šioje mokymo programoje sužinosite apie prekės ar paslaugos su geriausia kaina saugų įsigijimą internetu. Kaip skelbimų portaluose bei socialiniuose tinkluose parduoti prekes ar nebereikalingus daiktus. Taip pat sužinosite apie el. bankų teikiamas paslaugas internete.
  3. 11, 12 d. 10:00-13:00 val. Sumaniau apsipirkime ir atsiskaitykime internete (Bibliotekos Mokymų klasėje, Vytauto g. 22) Mokymų programa identiška beveik tuo pat metu vyksiantiems nuotoliniams mokymams, tačiau skirta tiems, kurie labiau vertina mokymąsi esant kontaktinėms valandoms su dėstytoju.
  4. 20, 21 d. 10:00-13:00 val. Būk aktyvus, unikalus ir verslus (Nuotoliniai) Kaip saugiai naršyti internete ir atpažinti saugias svetaines? Dalyviai susipažins su saugaus naršymo internete patarimais, paliekamais „pėdsakais“ skaitmeniniame įrenginyje ir sužinos kaip juos valdyti. Lektorius paaiškins kaip būti atsakingu e.visuomenės piliečiu.

Mokymai organizuojami įgyvendinant projektą „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė.Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Skaitykite daugiau: www.prisijungusi.lt.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email