Alma Stočkuvienė
Vyriausioji metodininkė
2020 rugsėjo 1 d.

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji  biblioteka kartu su Startwalking.lt  treneriais  Rapolu ir Roku Žeimiais kviečia į šiaurietiškojo ėjimo treniruotes  Vytauto Didžiojo parke. Treniruotės vyks rugsėjo-spalio mėn.

Treneriai išskiria keletą šiaurietiško ėjimo privalumų. Laikas praleistas lauke, gamtoje šiaurietiškojo ėjimo žingsniu atpalaiduoja mintis ir susikaupusį stresą, gerėja fizinė būklė, nes  ėjimas įtraukia pagrindinius raumenis ir pagerina širdies ir kraujagyslių sveikatos būklę. Tai gali būti atliekama iš lėto ar intensyviai, priklausomai nuo vaikščiojimo. Šiaurietiškojo vaikščiojimo metu žmogus naudoja 90% skeleto raumenų ir degina 46% daugiau kalorijų nei įprastai pėsčiomis.

Treneriai siekia paneigti mitą, kad šiaurietiškas ėjimas skirtas tik senjorams. Šiaurietiškas ėjimas tinka bet kokiai amžiaus grupei, tai ypač naudingas ir universalus laisvalaikio leidimo būdas visai šeimai. Jis teikia galimybę sustiprinti raumenis, pagerinti savijautą, pabūti gryname ore, pasigrožėti gamta ir turiningai praleisti laisvalaikį su draugais.

Rugsėjo 3 d. (ketvirtadienį), 12 val. kviečiame prie įėjimo į Marijampolės Petro Kriaučiūno viešąją biblioteką, Vytauto g. 22  į įvadinį susitikimą su treneriais.  Lazdomis pasirūpins organizatoriai, o dalyviai turėtų nepamiršti laikytis saugių atstumų. Treniruočių laiką bus galima aptarti su treneriais Rapolu ir Roku.

Registruotis galite nurodytais kontaktais arba atvykus į biblioteką:

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email