Loreta Skinkienė
Bibliografė
2020 rugsėjo 28 d.

Šiais metais mes minime garsaus Lietuvos tautinio atgimimo lyderio, knygnešio, pedagogo Petro Kriaučiūno 170-ąsias gimimo metines. 2020 m. rugsėjo 25 d. Petro Kriaučiūno tėviškėje Girėnų k., Vilkaviškio sav. įvyko šiai progai skirtas renginys, kuriame sudalyvavo ir mūsų bibliotekos darbuotojai. Renginį organizavo Girėnų kaimo bendruomenė, Girėnų kultūros namai ir Vilkaviškio viešosios bibliotekos Girėnų filialas.

Renginys prasidėjo minėjimu Petro Kriaučiūno tėviškėje, kur prie išlikusio Kriaučiūnų sodybos šulinio renginio dalyviams apie P. Kriaučiūną papasakojo istorikas Antanas Žilinskas. Vėliau renginio dalyviai rinkosi bibliotekoje, kur apžiūrėjo P. Kriaučiūnui skirtą parodą. Galiausiai visi susirinko Girėnų kultūros namuose. Čia Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos darbuotojai visus įtraukė į smagų istorinį turnyrą „Pirmyn į praeitį“. Žaidimo dalyviai išmėgino jėgas žaisdami virtualų žaidimą „PK kodas“, kuris suteikė galimybę daugiau sužinoti apie P. Kriaučiūną ir jo gyvenimo laikotarpio istorinę aplinką. Abejingų nepaliko ir kiti mūsų bibliotekos darbuotojų sukurti stalo žaidimai „Sudėk posmą“, „Atminties kortos“ bei „Kelionė per Lietuvą“. Pralaimėjusiųjų nebuvo, nes visos komandos surinko solidžias žaidimų taškų sumas, pademonstravo savo sumanumą ir žinias!

Suvalkijoje P. Kriaučiūno jubiliejui  paminėti vyksta ir dar vyks daugybė renginių.  Džiaugiamės, kad į vieną iš jų buvome pakviesti ir mes, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos atstovai.

Nepamirškite užsukti į biblioteką apžiūrėti parodos, kurioje eksponuojami  P. Kriaučiūno rankraščių originalai, o portale www.noriuzinoti.lt patikrinkite savo žinias žaisdami žaidimą „PK kodas“. 

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email