Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2020 spalio 14 d.

Biblioteka – žinių šaltinis, nuo seniausiųjų laikų tai vieta, kur kiekvienas surandame ir atrandame kažką naujo. Bibliotekoje pradėjusi veikti edukacinė akademija „Integruok save“ tapo vieta, kur kiekvienas jaunuolis gali atrasti save, susivokti meninių disciplinų teikiamose galimybėse. Mes siekiame ne tik skatinti paauglių užimtumą, tačiau norime supažindinti jaunuolius su šiuolaikinio menininko galimybėmis, perspektyvomis, norime, jog kiekvienas besidomintis multimedijų technologijomis pažintų šias disciplinas ir galbūt atrastų save naujame amplua.

Įpusėjus rudeniui žengiame toliau ir neformalaus švietimo užsiėmimų metu kuriame, maketuojame, braižome bei spausdiname įvairius meno dirbinius. Edukacinės akademijos „Integruok save“ mokiniai kartu su vadovais Povilu Mikulionu ir Laurynu Bendoriumi paragavo grafikos dizainerio duonos.

Pirmosios pamokos buvo skirtos  grafikos dizainui: buvo supažindinama su estetika, kompozicija, naudojant interneto svetainę www.canva.lt kūrėme afišas ir reklamines kampanijas. SketchUp 3D modeliavimo programos pagalba kiekvienas akademijos narys ne tik mokėsi kurti bei brėžti erdvinius kūnus, tačiau gebėjo pasigaminti raktų pakabukus ir juos sau atsispausdinti 3D spausdintuvu.

Jeigu ir tu nori išmėginti kažką naujo prisijunk prie mūsų!

Spalio 13 d. startuoja 6 pamokų Fotografijos mokymų ciklas. Lektorė Augustina Miknevičiūtė.

Lapkričio 10 d. startuos 5 pamokų Remiksų kūrumo ciklas. Lektorius Povilas Mikulionis.

Akademijoje laukiame 15–20 metų jaunuolių.

Dėl registracijos ir išsamesnės informacijos:

Tel. +37062099831

El. p. v.juselyte@marvb.lt

Bibliotekos Facebook paskyroje parašius asmeninę žinutę

Mokysimės ir pramogausime Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Medijų erdvėje (II aukštas).

Užsiėmimai vyks rugsėjo–lapkričio mėn. 15:00–16:30 val. kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį. Renkama tik viena grupė, vietų skaičius ribotas.

Edukacinė akademija organizuojama įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą „Edukacinė akademija „Integruok save“

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email