Viešosios bibliotekos informacija
2020 spalio 19 d.

Viešosios bibliotekos meno leidinių fondą papildė dailininko Gintauto Augustino Vasionio dovanotas albumas „Tapyba. Gėlės ir peizažai“. Leidinyje pasakojama apie G. Vasionio kūrybinį kelią, paremtą išskirtinai jo talentu – nuo inžinieriaus, technikos mokslų daktaro iki Lietuvoje ir užsienyje pripažinto menininko.

Dailininkas G. Vasionis – Lietuvos ir tarptautinių dailininkų organizacijų narys (Lietuvos tautodailininkų sąjunga,  susivienijimas ARS NOVA Suisse,  Vilniaus dailininkų klubas „Plekšnė“), dalyvavęs daugelyje tarptautinių dailės parodų, surengęs 18 individualių savo darbų parodų. Dalyvaudamas Didžiosios Britanijos draugijos „The society of Floral Painters (SFP)“ parodoje Londone pelnė nugalėtojo titulą ir buvo apdovanotas pereinamu Didžiuoju prizu ir diplomu už gėlių natiurmortą „Baltosios rožės“ (2007).

 „Gintautas Vasionis – labai kūrybingas dailininkas, nuolatos siekiantis harmoningos paveikslo visumos ir vaizdo lyrinės nuotaikos… Labai išraiškingos gėlės natiurmortų kompozicijose. Nuotaikingi peizažai kaimo ir Nidos pajūrio motyvais. Įkvėpimu alsuoja jo mylimo Vilniaus senamiesčio ir Kauno miesto vaizdai“ –  knygoje rašo dr. Nijolė Tumėnienė, menotyrininkė.

Skaitytojai, norintys susipažinti su dailininko gyvenimu ir kūryba, pasigėrėti subtiliais ir kartu išraiškingais paveikslais, naująjį albumą gali skolintis Lankytojų aptarnavimo centre.

Informaciją parengė  Lina Bradauskienė

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email