Raminta Liubelionienė
Vedėja
2020 lapkričio 20 d.

Jau keletą dešimtmečių bibliotekoje gyvuoja lėlių teatras „Trivainėlis“, su kurio spektakliais užaugo ne viena marijampoliečių karta. „Trys paršiukai“, „Vištytė ir gaidelis“, „Kiškis gudruolis“, Kas miške gudriausias?“ – tai tik maža dalis spektaklių, kuriuose vaidmenis kuria bibliotekos darbuotojai. Per keletą pastarųjų metų įvyko teatro gastrolės Vilniaus knygų mugėje, Geležinkelio muziejuje, festivaliuose Tauragėje ir Rokiškyje.

Šiemet bibliotekoje įgyvendinamas Lietuvos kultūros tarybos remiamas projektas „Knyginėtojai 2“, kuriame ypatingas dėmesys skiriamas lėlių teatrui. Bibliotekoje duris atvėrė atnaujinta Pasakų svetainė, o mažiesiems žiūrovams pristatytas naujas spektaklis pagal Vytauto V. Lansbergio pasaką „Arklio Dominyko meilė“.

Lėlių teatro pasirodymai visada sulaukia didelio susidomėjimo, todėl pirmą kartą bibliotekoje organizuojamas lėlių teatrų festivalis „Akutės“. Nors karantino sąlygos neleidžia aplankyti Pasakų svetainės ir susitikti gyvai, tačiau tai nesutrukdė surengti net dviejų dienų virtualų festivalį. Lapkričio 27- 28 d. vyksiančioje Lėlių teatrų šventėje  – įdomi ir įvairi programa. Spektaklius rodys Marijampolės dramos teatras, Alytaus lėlių teatras „Aitvaras“, Stalo teatras, Klounų teatro studija „Dulidu“ ir žinoma bibliotekos lėlių teatras „Trivainėlis“. Nuotolinės komunikacijos platformoje laukia ne tik mažųjų akutėms gražūs vaizdai, bet ir tiesioginiai susitikimai su aktoriais.

Nemokamą bilietą į festivalį užtikrins registracija, o kaip tai padaryti ir visą festivalio programą rasite ČIA.

Ypatingai kviečiame festivalyje dalyvauti darželius bei mokyklas ir taip praskaidrinti karantino laikotarpį.

Būkite sveiki ir iki susitikimų virtualiai!

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email