Raminta Liubelionienė
Vedėja
2020 gruodžio 21 d.

Darbas su jaunimu yra vienas iš Vaikų ir jaunimo edukacijos centro veiklos prioritetų. Jau keletą metų Multicentras yra atvira jaunimo erdvė, kurioje yra visos sąlygos jaunimui leisti laiką, bendrauti, mokytis ir kurti. Įgyvendinamų projektų dėka, jaunuoliams suteikiama galimybė susitikti su juos motyvuojančiais žinomais Lietuvoje žmonėmis, dalyvauti  filmų, žaidimų vakaruose ir laisvalaikį leisti prasmingiau.

Šiemet Vaikų ir jaunimo edukacijos centras įgyvendino projektą „Multicentras – atvira erdvė laisvalaikiui“, kurį finansavo Marijampolės savivaldybė. Nors metai  buvo kupini nerimo ir naujų išbandymų, tačiau veiklos su jaunimu Multicentre nesustojo, tiesiog vyko kitaip. Naudodami interneto komunikacijos platformas Google meet ir Zoom, sėkmingai tęsėme jau tradiciniu tapusį susitikimų ciklą „Jaunimo ketvirtadieniai“, kurių metu  susitikome ir bendravome su Edita Užaite, Dovile Filmanavičiūte ir Anna Bochan.

Edita Užaitė, žinoma teatro ir kino aktorė, papasakojo apie savo įkvepiančią patirtį savanoriaujant  „Jaunimo linijoje“. Jos teigimu, „jaunuoliams kartais daug paprasčiau atsiverti visiškai svetimam žmogui, nei savo artimiesiems. Išdrįsdami papasakoti savo problemas, jaunuoliai padeda ne tik sau, bet ir aplinkiniams“.

Dainininkė ir reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė susitikimo metu perskaitė paskaitą „Kaip treniruojamas kūrybiškumo raumuo?“.  Aktyvus dalyvių dalyvavimas, klausimai ir komentarai tik įrodė, kad kūrybiškumas yra ta tema, kuri aktuali jaunuoliams, ieškantiems savęs, savo ateities kelio.

Apie savęs ieškojimus ir atradimus su jaunuoliais kalbėjo dar viena projekto lektorė Anna Bochan. Ji seminaro metu pasakojo apie savęs atskleidimą per stilių ir fotografiją, mokė kaip pabrėžti savo privalumus, kaip įgyti pasitikėjimo savimi.

Norėdami paskatini jaunuolius pakilti nuo kompiuterių, kvietėme pasivaikščioti po Marijampolę, atskleisti miesto paslaptis fotografuojant, o nuotraukas pateikti konkursui „Miesto paslaptys“. Konkursines nuotraukas galite peržiūrėti virtualioje parodoje Multicentro Facebook paskyroje. Šiuo metu rengiami lipdukai su įdomiausiomis nuotraukomis, kuriuos pasibaigus karantinui bus galima rasti Vaikų ir edukacijos centre.

Nors dėl pandemijos negalėjome susitikti su jaunimu taip dažnai kaip norėjome, tačiau gyvų susitikimų lauksime atsinaujinę ir su naujomis idėjomis. Ačiū visiems dalyvavusiems projekto veiklose.

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email