Loreta Skinkienė
Bibliografė
2020 gruodžio 31 d.

Ne vieną dešimtmetį bibliotekos kraštotyrininkų rengiami Marijampolės miestui ir kraštui svarbių datų kalendoriai iš pradžių buvo paprasčiausi sąrašai, padedantys planuoti bibliotekininko darbus. Šia informacija noriai naudojosi ir bibliotekos lankytojai. Vėliau, pasitelkus naujas technologijas, kalendoriai pradėti publikuoti bibliotekos tinklalapyje, o dar po metų, kitų kilo idėja kalendorius iliustruoti.

2015 m. mūsų pačių jėgomis parengtas, sumaketuotas, atspausdintas ir įrištas pirmasis kalendorius tapo maloniu siurprizu mums ir bibliotekos bičiuliams. Vos 120 egzempliorių tiražas tirpte ištirpo. Ši nedidelė, spalvinga, keliolikos puslapių knygelė penkerius metus buvo ypač populiari tarp vyresniosios kartos marijampoliečių.

Supratome, kad kasmet rengiami „popieriniai“ kalendoriai nėra lengvai prieinami ar patogūs skaitytojui, o greita informacijos paieška juose – beveik neįmanoma. Norėdami neprarasti senųjų savo bičiulių ir susirasti naujų, parengėme visiškai naują kalendoriaus versiją.

Tikimės, kad nesudėtinga informacijos paieška, galimybė ją sugrupuoti pagal temą ar datą, sulauks vartotojų pritarimo. Kalendorių rasite bibliotekos rengiamame krašto pažinimo portale „Noriu žinoti“ adresu www.noriuzinoti.lt arba paspaudę šią nuorodą.

Norime informuoti, kad pasitinkant 2021-uosius publikuojamos tik šiems metams aktualios datos, tačiau su kiekviena diena jų kalendoriuje tik daugės. Tikimės, kad ilgainiui reikšmingų ir kraštui svarbių datų publikacijas skaičiuosime šimtais.

Ankstesniais metais bibliotekos leistų datų kalendorių skaitmenintas versijas galite rasti portalo „Noriu žinoti“ Suvalkijos bibliotekos skiltyje.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email