Jūratė Pajaujienė
Vedėja
2022 birželio 29 d.

Tvankus oras ir kaitrūs saulės spinduliai vakar popietę nenuteikė pesimistiškai – į biblioteką rinkosi mokymų, aktualių gamtos, augalų mylėtojams „Gamtos harmonija“ (Urbanistinė plėtra: asmeninių ir viešosios infrastruktūros erdvių apželdinimas ir aplinkos tvarkymas) dalyviai, kurie turėjo praktinę mokymų kurso dalį – bibliotekos vidinio kiemelio terasos želdinių vazonuose sodinimą.

Šis procesas tikrai nėra toks paprastas kaip galėtų pasirodyti: juk reikia parinkti tinkamą augalų išdėstymą, išnagrinėti, kokį aukštį, plotį pasieks parinktos gėlės, numatyti, kuri terasos pusė paradinė, labiausiai matoma, kokie čia vyks užsiėmimai, renginiai ir ar jiems netrukdys augalų išdėstymas šiems pasiekus maksimalų aukštį…. Šie ir dar daug kitų klausimų kilo mūsų mokymų dalyviams ir tai iš tiesų puiku – dėmesys ir atidumas formuojant bet kokį gamtos kampelį, sodinant augalą tik sufleruoja, jog šie augalus mylintys žmonės yra būtent ten, kur jiems ir norisi.

Dėkojame už diskusijas, nuoširdų darbą mokymų dalyviams, mokymų lektorei ir vakar į svečius atvykusioms ir dabartinėmis augalininkystės tendencijomis pasidalinusiomis individualaus augalininkystės verslo ir UAB Makveža atstovėms.

Primename, šių mokymų trukmė – 8 susitikimai, mokymai bus organizuojami pakartotinai vasaros pabaigoje, tad kviečiame registruotis! Informacija pateiktoje nuorodoje:

https://www.marvb.lt/…/vasara-praleiskime-turiningai…/

Mokymai organizuojami įgyvendinant projektą Silver Age.

Projektas įgyvendinamas pagal Europos kaimynystės priemonę ir yra finansuojamas Europos Sąjungos.

Už šios publikacijos turinį atsako Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka, informacija negali būti naudojama Europos Sąjungos pozicijai reikšti.

ES vėliava

Užsiėmimo fotografijų galeriją galite rasti ČIA.

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email