Loreta Skinkienė
Bibliografė
2019 liepos 24 d.

Liepos pabaigoje Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Mažojoje salėje eksponuotą Vytauto Žukausko fotografijų parodą pakeis jo auklėtinio Andriaus Narvičiaus darbai, sukurti pasitelkus analoginės ir senosios fotografijos metodus.

Dvidešimt keturi kūriniai: portretai, urbanistiniai ir gamtos peizažai ilgam prikausto stebinčiojo žvilgsnį, sušildo sielą, pavergia  ir priverčia iš naujo pamilti mūsų netobulą pasaulį. Belieka tik žavėtis autoriaus talentu, išmintimi, darbštumu, fotografijos paslapčių išmanymu ir begaline meile bei pagarba užfiksuotiems objektams.

Mūsų kraštietis Andrius Narvičius (gyvenantis ir dirbantis Jungtinėje Karalystėje) fotografija susidomėjo dar vaikystėje, kai mama padovanojo pirmąjį fotoaparatą Smena 8. Iš 12 kadrų juostos vos keli gavosi geri, tačiau tai nenuvylė – tik dar labiau paskatino domėtis fotografijos menu. Vytauto Žukausko vedamuose kursuose (Marijampolėje) išmoko ryškinti juostas ir spausdinti nuotraukas. Vėliau savo žinias gilino studijuodamas Vilniaus dailės akademijoje fotografijos ir medijų meną. Čia iš fotomenininko Gintauto Trimako gavo dovanų senovinį lagaminą, kurį pavertė savo pirmąja Pinhole kamera. Šiame, greitai besimainančiame skaitmeniniame pasaulyje, jis išlieka ištikimas analoginei fotografijai ir senosioms fotografijos tradicijoms.

Mieli marijampoliečiai ir miesto svečiai, nepraleiskite unikalios progos pasigėrėti dar vieno talentingo kraštiečio darbais.

Paroda bibliotekoje veiks iki rugsėjo 3 d.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email