Alma Stočkuvienė
Vyriausioji metodininkė
2020 rugpjūčio 11 d.

Jau netrukus – paskutiniai Vasaros skaitymai Vytauto Didžiojo parke. Vasaros sezoną užbaigs susitikimai su garsiausiais Lietuvos lėlių teatrais.

Rugpjūčio 20 d., ketvirtadienį, 15 val. vaikai ir tėveliai kviečiami drauge laiką praleisti su Vilniaus teatru „Lėlė“, kuris mažiesiems marijampoliečiams parodys pagal Justino Marcinkevičiaus poemą sukurtą muzikinį lėlių spektaklį „Voro vestuvės“, režisierius Algirdas Mikutis.

Tai visiems gerai žinoma pasaka apie nedorėlį vorą Tabalai, sumaniusį Saulę pagrobti… Nuotaikingame lėlių vaidinime veikia gausybė personažų – miško žvėrelių, vabalų ir kitų gyvių – , kuriuos sukūrė teatro Meistras, lėlių konstruktorius Martynas Lukošius. Skulptūriškų formų ir išradingos konstrukcijos lėles bei objektus valdantys aktoriai veiksmą paįvairina nuotaikingais muzikiniais numeriais, kuriems muziką parašė kompozitorius Irmantas Jankaitis. Šis teatro kūrinys – jaukus, šmaikščios nuotaikos ir įvairių sceninių triukų kupinas vaidinimas.

Rugpjūčio 27 d., ketvirtadienį, 15 val. Vasaros skaitymų sezono uždaryme mažuosius žiūrovus šėlti drauge kviečia Kauno valstybinis lėlių teatras su vieno garsiausių Amerikos vaikų rašytojo ir iliustratoriaus Teodoro Geizelio ir legendinio anglų rašytojo Donaldo Bisseto pasakų personažais – Drambliuku Hortonu, Paršiuku Ikaru ir Tigriuku R-r-r-r, svajojančiu atsiplėšti nuo žemės ir pakilti į dangų.

Spektaklio „Mažylis R-R-R“ kūrėjai siekia įrodyti, jog nieko nėra neįmanomo, jei tiki savo svajone ir stengiesi ją įgyvendinti. Svarbiausia – turėti lakią vaizduotę ir beribę fantaziją, tuomet neįmanomi dalykai ima atrodyti realūs.
„Vaikams nesudėtinga mintyse nusikelti į kitą erdvę ar įsivaizduoti, kad skrenda, nes jie dar nepraradę gebėjimo fantazuoti. Juk norint skraidyti nebūtina pakilti į dangų, galima skristi ir savo vaizduotėje“, – sako spektaklio režisierius Michailas Jaremčiukas.

Ketvirtadieninius Vasaros skaitymus netradicinėse erdvėse pakeis susitikimai Šeimadieniuose, kurie vyks Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Vaikų edukacijos ir laisvalaikio centre. Iki susitikimo bibliotekoje!

Projektą „Knyginėtojai 2“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email