Jūratė Pajaujienė
Vedėja
2024 balandžio 30 d.

Tiesiog praskriejo 24-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė su taip pritinkančiu šiais metais šūkiu „Europos šeimoje“, skirtu Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20-mečiui paminėti. Šią savaitę visos Lietuvos bibliotekos buriasi ir dalyvauja įvairiose konferencijose, bendrose veiklose, dalijasi patirtimi ir žiniomis, o savo bendruomenę kviečia į įdomias veiklas ir užsiėmimus, skatina atrasti, pažinti ir vertinti biblioteką.

Kaip Bibliotekų savaitės atidarymu metu teigė Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos direktorė Daiva Kirtiklienė: „bibliotekoje įvairios veiklos intensyviai vyksta visus metus, tačiau šią savaitę jaučiamės šventiškiau, džiugiau, kur kas labiau pasitempę, labiau stebimi savo bendruomenės“.

O visą savaitę vykusios veiklos mūsų miesto ir padalinių bibliotekose buvo itin pastebimos!

Dėkojame visiems už sveikinimus bibliotekoms ir jos darbuotojams šią šventinę bibliotekų savaitę, už bendrystę ir bendradarbiavimą, linkėjimus ir paskatinamuosius žodžius!

Dalijamės video filmuku, kuris kviečia pažinti biblioteką ir jos veiklas, paslaugas, pristato, kokią biblioteką matome, pažįstame ir kuriame mes, patys bibliotekininkai.

Taip pat tarp parodų, akcijų ir konkursų, įvairių renginių gausos dalijamės keletu gražiausių 24-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginių akimirkų:

atidarymas
Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu simboline Petro Kriaučiūno plunksna ir savivaldybės mero padėka apdovanotos nusipelnę darbuotojos (iš kairės į dešinę) Aušra Kriaučiūnaitė, Lina Bradauskienė, Aušra Rutkauskienė, Aušra Valaitienė ir Danutė Lukšienė.
xch
Viešojoje bibliotekoje vyko diskusija „Kapsukas – Marijampolė: laiko ženklai“.
Renginys buvo skirtas Marijampolės vardo susigrąžinimo 35-mečiui ir Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei paminėti.
fhj
Viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo edukacijos centre vyko seminaras tėveliams ir jų mažyliams Seminaras „Patyriminis ugdymas. Kaip kūrybiškai ugdyti vaiką namuose?“.
aeg
Viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo edukacijos centre svečiavosi kraštietė rašytoja Raimonda Razbadauskienė, kuri susirinkusiems vaikams pristatė antrąją savo knygą „Kitas ežero krantas“.
dfh
Draugystės bibliotekoje Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu šventiškai skambėjo Gemos Galinienės poezija ir Jūratės Stankevičiūtės muzika.
Draugystės bibliotekoje Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu  🇱🇹📚🇪🇺  šventiškai skambėjo Gemos Galinienės poezija 📖🖋 ir Jūratės Stankevičiūtės muzika.
Taip pat Draugystės bibliotekoje atidaryta ryški Marijampolės „Ryto“ pagrindinės mokyklos 2 A klasės moksleivių kūrybinių darbų paroda „Spalvų pokštai“.
vcj
Mobiliojoje bibliotekoje susidomėjimo sulaukė akcija „Aklas pasimatymas su knyga“.
fdj
Daukšių bibliotekoje pristatytas naujausias Ignės Ale romanas „Migruojantys paukščiai“.
viktorina "Ar žinote Europos autorių knygas"
Patašinės bibliotekoje surengta viktorina skaitytojų klubo „Tarp knygų“ nariams (ir ne tik) „Ar žinote Europos autorių knygas?“.
xdfh
Gavaltuvos bibliotekoje vyko viktorina “Geografinis iššūkis: kelionė po Europą”.
gfjm
Gudelių bibliotekoje vyko edukacija „Europos spalvos“.
Natūralaus muilo gamybos edukacija
Tautkaičiuose (Mobiliosios bibliotekos sustojime) surengta „Natūralaus muilo gamybos“ edukacija
xcnh
Mažieji Igliaukos Anzelmo Matučio gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtiniai Igliaukos bibliotekoje sudalyvavo skaitymo skatinimo renginyje ,,Katino Horacijaus abėcėlė“.
Susitikimas su V. Pauliukaičiu
Želsvos, Liudvinavo, Netičkampio, Valavičių bibliotekų darbuotojos pakvietė savo skaitytojus į susitikimą su režisieriumi, scenaristu, TV ir radijo laidų vedėju Vyteniu Pauliukaičiu.
cghkl
Patašinės bibliotekoje mažiesiems vyko suvaidintas pasakojamas „Ką veikia knygos, kai jų niekas neskaito“.
edukacija vaikams "pyniu pyne"
Liudvinavo bibliotekoje vyko edukacija vaikams „Pynių pynė“.
zs
Sasnavos bibliotekoje organizuoti smagūs kūrybiniai žaidimai mažiesiems skaitytojams.
xdh
Šunskų bibliotekoje organizuota literatūrinė – muzikinė popietė „Poezija – tai sielos kalba“.
europa - mano objektyve
Viešosios bibliotekos padalinių Facebook puslapiuose surengtas fotografijų konkursas „Europa – mano objektyve“. Konkursui atsiųstos 296 nuotraukos.
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email