Daiva Bepirštienė
Kultūrinės veiklos vadybininkė
2020 spalio 2 d.

Pagyvenęs žmogus – visavertis žmogus, toks pat, kaip ir jaunas – trokštantis mylėti, bendrauti, skaityti ir mėgautis gyvenimu. Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena minima norint atkreipti dėmesį į vyresnio amžiaus žmonių poreikius ir problemas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą vyresniems, kovoti su stereotipais, kurie trukdo mūsų tėvams ir seneliams gerai jaustis visuomeninėje, darbinėje ar kitoje veikloje.

Šia proga Viešojoje bibliotekoje Jonavos globos namai pristatė parodą „Senjorų retro“, kuri yra tikras įrodymas, kad pagyvenęs žmogus moka mėgautis gyvenimu. Parodos tikslas – parodyti ir atskleisti vyresnio amžiaus žmogaus grožį, įamžinti jo atminimą, suteikti pasitenkinimo savimi jausmą. Projekto idėjos autorė Jonavos globos namų direktorė Dalia Astrauskienė teigia, kad „šis projektas – tai socialinio darbo, kineziterapijos, užimtumo ir vadybos sintezė“. Prie šio projekto prisidėjo visa Jonavos globos namų komanda, negailėjusi nei laiko, nei fizinių jėgų, nei idėjų. Apie projektą ir su kokiais iššūkiais tekos susidurti ruošiant parodą, kalbėjo Jonavos globos namų kineziterapeutė Giedrė Spūdytė. Sveikinimą ir padėkos žodžius tarė pavaduotoja Ingrida Malciuvienė. Parodos fotografijos įstaigos darbuotojos a.a. Lauros Paulauskienės.

Skambias dainas ir sveikinimus dovanojo Viešosios bibliotekos draugai – Marijampolės pagyvenusių žmonių draugija „Javaja“.

Paroda „Senjorų retro“ Viešosios bibliotekos Didžiojoje salėje (II aukštas), veiks iki spalio 20 d. Kviečiame apsilankyti.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email